Всеукраїнські учнівські олімпіади з іноземних мов на базі К-ПНУ імені Івана Огієнка: новий рівень профорієнтації

Всеукраїнські учнівські олімпіади з іноземних мов на базі К-ПНУ імені Івана Огієнка: новий рівень профорієнтації

 Сучасний формат взаємодії університетів із потенційними студентами та іншими представниками стейкхолдерів, організаціями та людьми, котрі щиро зацікавлені в успішній реалізації освітнього процесу, вимагає змін та активізації різновекторної співпраці. Саме тому факультет іноземної філології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка оптимістично відгукнувся на пропозицію управління освіти і науки міста провести ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з іноземних мов на своїй базі.
Приємний гомін найкращих школярів, котрі зійшлися “змагатися” з іноземних мов, заповнив величні коридори Університету Огієнка сонячного недільного дня – 10 листопада 2019 року. Аудиторії університету були гостинно відчинені для понад 100 учнів 8-11 класів загальноосвітніх закладів.

Для перевірки завдань олімпіади факультет залучив 26 викладачів із кафедр англійської та німецької мов.

Спокійна атмосфера співпраці панувала між представниками управління освіти і науки міста, вчителями шкіл, керівниками підрозділів та науково-педагогічними працівниками університету. Толерантний і виважений підхід до вирішення організаційних моментів супроводжували декілька тижнів підготовки до цього відповідального дня всіх учасників процесу. Зусилля спільної команди були направлені на забезпечення незалежної та об’єктивної оцінки досягнень учасників олімпіади та визначення найкращих.

Щиро вдячні всім структурам університету, які долучилися до технічної підтримки, конструктивних порад щодо організації та проведення олімпіади. Сподіваємося на нові перспективні платформи співпраці з управлінням освіти і науки міста, а також на те, що талановиті учні шкіл міста обов’язково завітають на факультет іноземної філології К-ПНУ імені Івана Огієнка знову,  але вже  як майбутні студенти.

Разом творимо успішне майбутнє Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та освітнього простору міста й громади.

Алла Хоптяр, декан факультету іноземної філології