Університет вітає майбутніх вступників

Університет вітає майбутніх вступників

8 лютого 2020 року в К-ПНУ імені Івана Огієнка відбувся День відкритих дверей. На зустрічі випускники шкіл мали змогу ознайомитися зі специфікою навчання на двох факультетах – педагогічному та історичному.

Дружний колектив історичного факультету й активні представники студентського самоврядування презентували факультет для учнів старших класів. 

Гостям була запропонована для ознайомлення експозиція книг-стародруків із колекції відділу рідкісної книги, а також цікаві археологічні знахідки, виявлені під час досліджень археологічних експедицій. Привертали увагу й видатні особи у відповідних історичних костюмах.

Старшокласники також переглянули відео- та фотопрезентації про археологічні експедиції викладачів і студентів історичного факультету різних років. Декан історичного факультету Анатолій Глушковецький розповів про історію заснування університету та факультету, спеціальності, за якими здійснюється підготовка фахівців, перспективи працевлаштування та організацію студентського життя, зосередив увагу на видатних випускниках факультету. Студенти-політологи підготували презентацію спеціальності «Політологія». Майбутнім вступникам вони розповіли про особливості навчання та можливості самореалізації для фахівців-політологів. Студент магістратури історичного факультету Тарас Турковський зробив акцент на перевагах й особливостях навчання на історичному факультеті, розповів про студентське життя в Університеті Огієнка, поділився власним досвідом під час вибору професії.Педагогічний факультет також творчо презентував свої спеціальності. У холі університету майбутні абітурієнти ознайомилися з підготовленими інсталяціями, послухали вокальні та інструментальні виступи студентів, дізналися про правила вступу на факультет. Детальніше про факультет, освітній процес, дозвілля студентів розповіли старшокласникам декан Віктор Лабунець, викладачі кафедр педагогічного факультету та випускник спеціальності «Музичне мистецтво», учасник проекту “ГОЛОС КРАЇНИ” –  Сергій Клейніс.

Студенти кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва К-ПНУ імені Івана Огієнка під керівництвом викладача Ольги Якубовської наживо реконструювали живописну картину, виставили власні творчі композиції, дипломні роботи з ювелірного мистецтва.У рекреаційній зоні університету студенти педагогічного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка під керівництвом старшого викладача кафедри теорії та методик початкової освіти Анатолія Ковальчука підготували яскраву виставку для майбутніх вступників, на якій можна було побачити ляльки-магодзи, виготовлені ними власноруч. Також охочі відвідали майстер-клас та виготовили на згадку про славний Університет Огієнка ляльку-кутасик “Україна – єдина країна!”.

Понад 90 старшокласників пройшли пробне тестування з історії України.

Наступний День відкритих дверей відбудеться 15 лютого 2020 року.

Пресцентр університету