Важливо пам’ятати…

Важливо пам’ятати…

12-13 лютого 2020 року в спортивній залі № 2 Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка були проведені змагання відкритого обласного турніру з волейболу серед жіночих команд пам’яті Валерія Устиновича Дороша.

Ще два роки тому Валерій Устинович натхненно працював у напрямі розвитку жіночого волейболу в Кам’янці-Подільському. Його енергія і сила «заряджала» не тільки працівників факультету, але й усіх, хто його хоча б трішки знав. Людина, котра жила за принципами чесності, порядності та щирості, завжди знаходила добре слово для студентів, колег, знайомих. Але життя розпорядилося так, що сьогодні ми його лише згадуємо … згадуємо і продовжуємо його справу, втілюючи в реальність задуми тренера.

В університеті він працював із 1974 року на посаді викладача кафедри фізичного виховання, а з 2015 року – кафедри спорту і спортивних ігор. Окрім проведення навчальних занять зі студентами, Валерій Устинович упродовж сорока чотирьох років був тренером жіночої команди нашого вишу з волейболу. Під його керівництвом волейболістки інституту, а згодом університету, п’ятнадцять разів поспіль виборювали звання чемпіонок області з волейболу.

Турнір пам’яті В. У. Дороша зібрав людей, котрі й до сьогодні вдячні йому за підтримку, розуміння, професіоналізм, за роки сумлінної праці і відданості спорту та університету. Саме у стінах нашого спортзалу він провів більшу частину свого життя, тому дуже важливо було згадати його саме тут.

Організатори змагань – науково-педагогічні працівники кафедри спорту і спортивних ігор, кафедри фізичного виховання та здобувачі вищої освіти.

У змаганнях взяли участь чотири команди:

– команда Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (місто Чернівці)Тренер команди – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фізичної культури та основ здоров’я Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, голова федерації Чернівецької області з волейболу, тренер команди вищої ліги «Буковинка» Іван Васкан.

– команда «Новатор – Хмельницький національний університет» (м. Хмельницький)

Тренер команди – Зореслава Пивовар.

– команда «Дунаєвчанка» (місто Дунаївці)Тренер команди – викладач дитячої юнацької спортивної школи № 1 м. Дунаївці Альона Кучерява.

– команда Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка (м. Кам’янець-Подільський)Тренер команди – кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент, завідувач кафедри спорту і спортивних ігор Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Микола Прозар.

На урочистому відкритті турніру були присутні:

– виконувач обов’язків ректора Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, кандидат історичних наук, доцент, перший проректор Володимир Анатолійович Дубінський;

– завідувач відділу молоді та спорту Кам’янець-Подільської міської ради Степан Іванович Павловський;

– головний суддя змагань, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри спорту і спортивних ігор Козак Євген Павлович.

Відкриття турніру розпочалося зі спогадів про життя й професійну діяльність Валерія Устиновича, урочистого привітання команд та їх тренерів.

Відкриття обласного турніру пам’яті В.У. Дороша завершилося колективним фото команд, тренерів, суддів та організаторів змагань.

Згодом розпочалися змагання, які відповідно до регламенту проводилися за коловою системою розіграшу.

Усі ігри вирізнялися цікавим протистоянням.

За результатами змагань місця розподілилися так:

Перше місце посіла команда Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, набравши 9 очок.Кращим гравцем команди було визнано студентку першого курсу спеціальності 017 Фізична культура і спорт освітнього ступеня «бакалавр», члена юнацької збірної України з волейболу Валерію Якушеву.

Друге місце посіла команда Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, набравши 6 очок.

Кращим гравцем команди було визнано Віталіну Горбачову, вихованку Ольги Погорецької, тренера ДЮСШ № 1 міста Кам’янця-Подільського.

Третє місце посіла збірна команда «Новатор – Хмельницький національний університет», набравши 3 очки.

Кращим гравцем команди було визнана Зоряну Пивовар, граючого тренера команди.

Четверте місце посіла команда «Дунаєвчанка», набравши 0 очок.

Нагородження команд завершилося колективним фото

Організатори відкритого обласного турніру з волейболу пам’яті В. У. Дороша серед жіночих команд висловлюють особливу вдячність за фінансову підтримку відділу молоді та спорту Кам’янець-Подільської міської ради, управлінню молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації, профкому студентів, аспірантів та докторантів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та профкому працівників Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Турнір, як і життя Валерія Устиновича, був насичений яскравими враженнями й позитивними емоціями. Професіоналізм волейболісток викликав захоплення в присутніх. Глядачі захоплено аплодували їм, адже дівчата справді показали професійну гру й довели, що спорт – це завжди актуально для кожної людини. І неважливо, чи це було колись, чи в цю мить! Важливо пам’ятати свого наставника, котрий вклав душу в кожного гравця команди.

Микола Прозар, завідувач кафедри спорту і спортивних ігор