Можливості Еразмусу

Можливості Еразмусу

19 лютого 2020 року на факультеті української філології та журналістики відбулася зустріч із випускницею міжнародної програми Erasmus Alumni Владою Лісовою, студенткою іноземної філології.

На початку зустрічі вступне слово виголосила Тетяна Сторчова, керівника відділу міжнародних зв’язків. Вона розповіла про функціонування відділу міжнародних зв’язків, про співпрацю з європейськими закладами вищої освіти, про майбутні гранти, про зовнішню й внутрішню мобільність університету та можливості навчання в провідних країнах світу (Словаччині, Польщі, Чехії).

Далі виступила Влада Лісова, котра зазначила, що її життя докорінно змінилося у квітні 2019, коли вона поїхала навчатися до мальовничого міста Ружомберок, що знаходиться в Словаччині. Влада радо відповідала на запитання, підготовленні студентами. Вона закцентувала увагу на тому, як проходив етап відбору претендентів для участі у Еразмусі, що потрібно для того, аби поїхати на навчання за кордон, розповіла про життя в Словаччині та враження від навчання. Гарним доповненням до розповіді дівчини стала презентація з фото- та відеоматеріалами, які підготувала Влада.

Насамкінець, студентка порадила всім студентам брати участь у різноманітних стажуваннях, а наш університет у цьому лише допомагатиме та підтримуватиме.

Ірина Піць, студентка третього курсу

факультету української філології та журналістики