Як студенти Університету Огієнка навчаються в Польщі: Ольга Шірінова, економічний

Як студенти Університету Огієнка навчаються в Польщі: Ольга Шірінова, економічний

Перед кожним після навчання в школі стоїть вибір, де здобувати вищу освіту. Я вибрала Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка і зовсім про це не жалкую, адже, провчившись у ньому два роки, відкрила для себе можливість паралельного навчання в Інституті Європейської Культури Познанського університету в місті Гнєзно (Республіка Польща).

Складно було наважитися на переїзд до іншої країни, залишити друзів, викладачів, рідних. Але втратити такий шанс теж не хотіла. Спочатку було багато різних думок, я вагалася: чи правильне це рішення, чи зможу там навчатися, чи не буде мені важко.

Так, важко було. Особливо в перші дні, коли ти повністю ще не розумієш мови. Як не дивно, і викладачі, й однокурсники поставилися до мене з розумінням, адже я єдина студентка з України в нашій групі.Згодом усе змінимося: я почала розуміти мову й вільно говорити польською, знайшла нових друзів та усвідомила, що навчатися за кордоном не так уже й важко, як здавалося на початку.

Тішуся, що отримані знання в нашому К-ПНУ змогла використати в Польщі під час створення різних проєктів, зокрема: “Otwórz oczy”, “Tradycje ukraińskie”.

Проте, доклавши чимало зусиль, я встигаю навчатися і в рідному Університеті Огієнка, і тут – у Польщі.

Окрім інтенсивного навчання, існує справжнє студентське життя в гуртожитку.

Це весело, невимушено, чудово! Не бійтеся спробувати щось нове, адже студентські роки – той період життя, який потрібно прожити так, щоб запам’ятати його назавжди!

Ольга Шірінова, студентка третього курсу бакалаврату економічного факультету (заочна форма)

та Інституту Європейської Культури в місті Гнєзно (денна форма) Республіка Польща,

Відділ міжнародних зв’язків