House of Europe (2020 – 2022): це для тебе!

House of Europe (2020 – 2022): це для тебе!

Програма Європейського Союзу, що відкриває можливості для творчого та професійного обміну.

House of Europe – програма, що фінансується Європейським Союзом, створена з метою підтримки професійного та творчого обміну між українцями і їхніми колегами в країнах ЄС. Програма фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа та роботі з молоддю. 

Керівник House of Europe  Крістіан Дімер в одному з інтерв’ю розповів про основні напрями реалізації програми, зазначивши: «Передусім House of Europe дає людям можливість утілити в життя власні ідеї. Ми віримо, що діалог між людьми – це найкращий інструмент у боротьбі проти дезінформації та пропаганди».

House of Europe фінансує стажування, навчальні подорожі, нетворкінг, резиденції та інші форми професійного обміну. Програма підтримує творчу кооперацію та співпрацю між українцями і їхніми колегами з ЄС у галузі культури й креативної індустрії; організовує молодіжні табори та обмін студентів різних університетів у межах України.

Разом із Міністерством освіти і науки України Британська Рада реалізує трьохрічну програму всеукраїнської академічної мобільності  «САМ Україна». Ця програма є одним із компонентів програми ЄС «Дім Європи».  Її заплановано реалізувати впродовж 2020-2022 рр. 

«САМ Україна» сприяє міжрегіональній академічній співпраці між ЗВО та культурному діалогу між молоддю через короткотермінову академічну мобільність у межах України.

Умови участі:

  • два заклади вищої освіти з різних регіонів України, які розташовані на відстані близько 200 км;
  • спільний проєкт програми мобільності подається через заповнення заявки он-лайн;
  • заявку на участь можуть подавати українські ЗВО, які мають попередній досвід у програмі Erasmus+;
  • проєкт академічної мобільності для студентів 2-4 курсу бакалаврату має бути розроблений упродовж тривалістю 1-3 місяців;
  • у заявці треба обов’язково вказати особливості детального узгодження спеціальностей та навчальних планів.

Фінансування: транспортні витрати, розселення та витрати на харчування студентів,  адміністративний внесок університетам за адміністрування цього проєкту мобільності.

Дедлайн подачі заявки: 17 квітня 2020 року, 15.00 за київським часом.

NOTA BENE

Англійська мова буде робочою мовою для всіх процесів та документів у цій програмі.

Інформація, яка вас може зацікавити,  – тут .

Університет Огієнка вже долучається до програми «САМ Україна» від House of Europe з метою розвитку внутрішньої АМ. Уже зараз науково-педагогічні працівники нашого ЗВО працюють над ідеями проєкту. Карантинні умови – не перешкода для цього.

Подолати COVID-19 – наша спільна мета задля відкритого майбутнього. Сьогодні творимо його разом.

Відділ міжнародних зв’язків