Стипендії Фонду Фріца Тіссена

Стипендії Фонду Фріца Тіссена

Фонд імені Фріца Тіссена надає стипендії молодим науковцям на проведення досліджень у вищих навчальних закладах та некомерційних організаціях на території Німеччини. Фонд заохочує двостороннє наукове співробітництво з залученням німецьких та закордонних університетів.

Стипендія охоплює цілий ряд гуманітарних, соціальних і природничих наук, серед яких: історія, лінгвістика, філософія, економіка, соціологія, політологія, міжнародні відносини, медицина та ін.

Стипендія надається терміном на один рік.

Розмір стипендії становить 1700 євро на місяць, ця сума не оподатковується. Особисті доходи стипендіатів з інших джерел не повинні перевищувати 500 євро на місяць.

Крім того, в окремих випадках фонд фінансує транспортні витрати стипендіатів і виділяє додаткову стипендію на покриття житлових витрат. Кандидати з дітьми до 12 років також можуть подати заявку на фінансову підтримку.

Вимоги:

Стипендія надається іноземним науковцям, які мають ступінь PhD (чи еквівалент), здобутий не раніше, ніж 2 роки тому.

Фонд не фінансує написання кандидатських чи докторських дисертацій. Пропонований кандидатом проект дослідження має мати чіткий робочий план на терміни виконання.

Документи:

Заявку на стипендію для кандидата повинен подати університет або некомерційна організація. Пакет документів повинен містити:

  • заповнену і підписану аплікаційну форму;
  • резюме;
  • детальний опис пропонованого наукового дослідження;
  • документ, що підтверджує факт згоди німецького університету чи науково-дослідницького центру на проведення дослідження;
  • список запланованих витрат.

Документи потрібно надіслати поштою на адресу:

Fritz Thyssen Foundation, Apostelnkloster 13-15, 50672 Cologne, Germany.

Заявки приймаються впродовж року.

Контакти:

E-mail: fts@fritz-thyssen-stiftung.de

Підготував Володимир Кшевецький, керівник
відділу наукової роботи і міжнародних зв’язків