Студент дня: Богдана Гудайтес

Студент дня: Богдана Гудайтес

Рубрика “Студент дня” продовжує знайомити читачів  зі студентами нашого вишу. Сьогодні «студентом дня»  стала  Богдана Гудайтес, студентка ІІ курсу факультету української філології та журналістики.

Улюблене місце в університеті:

Одне з найулюбленіших місць кожного студента – студентська їдальня. Тут можна смачно пообідати, відігрітися з вулиці теплим чаєм і просто поспілкуватисяти з друзями під час перерви. Також подобається, коли маю заняття в 406 аудиторії, бо там дуже світло й просторо.

Чому саме такий напрям у навчанні ти обрала?

Ще з дитинства любила уроки української мови та літератури. Найперше, чого я навчилася в школі, – читати по складах. Часто проводила свій вільний час за книгою. Пізніше навчилася писати твори. Спочатку вони були дуже примітивними, що й перечитувати зараз смішно, але згодом почала вдосконалювати навички написання творчих робіт. У старшій школі посідала призові місця на олімпіадах з української мови та літератури. Коли ж переді мною постав вибір майбутнього фаху, я довго не вагалася… Всі мої заяви щодо вступу були пов‘язані з філологією… А коли ще й із КПНУ зателефонували, – я наступного ж дня подала оригінали до нашого вишу.

Найкраща підготовка до сесії

Загалом я обожнюю сесію (як би дивно це не звучало!). Для мене це найкращі емоції «в чистому вигляді». Кожен студент, певно, проходив «підготовку» в ніч перед складанням іспиту й засинав ближче до ранку. Ось він – справжній “смак” студентського життя!

Якщо без жартів, то найкраща підготовка це тоді, коли ти відкриваєш список питань до іспиту й розумієш, що тобі потрібно лише повторити декілька з них, а інше було засвоєно під час лекцій та практичних. Звісно, таке буває лише тоді, коли ти належним чином готуєшся до кожнісінького практичного, бо в групі вас усього двоє студентів (як у нашій, наприклад).

Ідеальний обід студента

Тут без довгих роздумів… Звичайно, картопляне пюре зі шніцелем у нашій їдальні.

Чи береш ти активну участь у заходах університету, факультету?

Так, я намагаюся брати активну участь у різноманітних заходах університету. Це олімпіади, наукові конференції, та й культурно-мистецькі заходи мені теж до душі.