Екскурсія – це серце туризму

Екскурсія – це серце туризму

Екскурсія – це слово в кожного пов’язується з різноманітними спогадами про нові місця і яскраві емоційні переживання. Екскурсія – чудовий учитель, котрий наглядно демонструє правило: краще один раз побачити, ніж сто разів почути.

Екскурсія для її учасників – інтелектуальне задоволення, а для екскурсовода – це складний творчий процес, успіх якого залежить від глибини знань останнього, його ораторського таланту, комунікативних якостей і різноманітних методичних навичок.

Екскурсія – це серцевина туризму, тож майбутні фахівці туристичної сфери мають у повній мірі оволодіти теоретичними знаннями та набути практичних навичок у справі організації екскурсійної діяльності.

Студенти економічного факультету напряму підготовки «Туризм» для вивчення курсу «Організація екскурсійної діяльності» проводили практичні заняття в Старому місті. Кожний студент міг спробувати себе в ролі гіда-екскурсовода. Зокрема, учні водили екскурсії по об’єктах: Кам’янець-Подільська фортеця, Лебедине озеро в парку над каньйоном, Тринітарський костьол ХVІІІ ст., Ратуша, Руська брама ХV-ХVІІІ ст., Вірменська башта-дзвіниця ХV-ХVІ ст., Благовіщенська (Миколаївська) церква тощо.

Студенти отримали не лише задоволення від екскурсій по нашому місту-музею, яке багате великою кількістю цінних пам’яток історії та культури, але і здобули колосальний досвід щодо опанування екскурсійної справи.

Богдана Опря, старший викладач
кафедри туризму та економічної теорії