Віталій Нечитайло: «Скарби треба шукати в своїх душах»

Віталій Нечитайло: «Скарби треба шукати в своїх душах»

Зустрічі з творчими людьми завжди розширюють наші горизонти, відкривають для кожного щось нове, незвідане. Людям, які досягли в своїй сфері діяльності значних успіхів, приємно поділитися творчим багажем з іншими, особливо з молодим поколінням.

13 листопада в коледжі ПДАТУ відбулася зустріч з відомим письменником, членом Національної спілки письменників України, доктором історичних наук, професором, завідувачем кафедри політології та соціології нашого університету Віталієм Нечитайлом. Хоч сам пан Віталій дуже скептично відноситься до всіх штампованих титулів. Віталій Нечитайло – історик за фахом і письменник за станом душі.

Модератором зустрічі виступив Олег Рарицький – кандидат філологічних наук, доцент. Олег Анатолійович наголосив, що ця зустріч була вже давно запланована. Її ініціаторами стали Кам`янець-Подільська міська центральна бібліотека, Кам`янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка і коледж ПДАТУ.

Про своє життя письменник теж розповідав віршами, адже вони супроводжують його все життя.

Віталій Васильович поділився з молодим поколінням і своїми студентськими спогадами. Він розповів, що писав байки і заради гонорарів, які отримував зі столичних видань. Так і виживав від стипендії до стипендії.

Віталій Васильович  творить у різних жанрах – це і повісті на історичну тему, і лірика, і гумор. Сам зізнається, що найкраще йому вдається гумор.

Розповідаючи про свої твори, автор дав пораду молодим слухачам: «Скарби треба шукати в своїх в душах».

Публіка давала багато запитань, просила зачитати ще хоч декілька гуморесок, не хотіла відпускати письменника. Дякуємо організаторам та самому Віталію Васильовичу, що в такий важкий час несе позитив до людей.

 Лілія Надвідна,
кореспондент газети.
Світлини автора