«Піймати» справжню емоцію

«Піймати» справжню емоцію

Iгор Костик – один із кращих фотографів Кам’янця-Подільського. Але, не зважаючи на щільний робочий графік, він зміг виділити час на проведення майстер-класу для студентів К-ПНУ імені Івана Огієнка, зокрема для факультету української філології та журналістики.

Професіоналізм та суб’єктивність лектора не став на заваді спілкуванню зі студентською молоддю. Кожне пояснення Ігоря Костика було зрозумілим і простим. Фотограф не перевантажував нас термінами і намагався більше привернути увагу до аспекту відтворення емоцій та переживань на світлинах.  Більше 1,5 годин знадобилося лектору, щоб розповісти про певні ази професії, секрети вдалого фоторепортажу, підготовки слайд-шоу, психологічні аспекти роботи з моделями та про актуальні програми для обробки фотоматеріалів.

Ігор Костик наголосив, що головне – уявити своє ставлення до події та постаратися передати атмосферу дійства. Також він зауважив, що робота фотографа важка, адже «ти повинен бути готовим до будь-якої ситуації, чи передбачати можливий розвиток подій, аби встигнути бути в правильному місці й у правильний час і «спіймати» справжню емоцію».

Також студенти мали змогу переглянути декілька роликів та слайд-шоу, які відображають основні тенденції у фотографії та відеозйомці. Упевнена, що багато хто зі студентів отримав поштовх опанування професії фотографа, або відеооператора.

Олена Митрофанюк, студентка ІІІ курсу факультету
української філології та журналістики
(спеціальність «Журналістика»), кореспондент газети