Кобзарська родина

Кобзарська родина

З 30 жовтня по 1 листопада на сцені Міського Палацу Луцька відбувся сьомий Міжнародний конкурс юних бандуристів «Волинський кобзарик» та фестиваль «Кобзарська родина», учасниками якого були бандуристи з усіх областей України, учасники з Польщі, Росії, Узбекистану, Канади. Конкурсанти змагалися у трьох вікових категоріях. З’їхалось понад двісті учасників, серед яких солісти-бандуристи спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, спеціалізованих музичних шкіл-інтернатів, студенти навчальних закладів 1-2 рівня акредитації.

Учениця ДМШ ім. Т.Ганицького, бандуристка-співачка Олександра Торжинська (вихованка знаних у місті і в Україні викладачів Світлани та Миколи Чайок) у своїй віковій категорії (12 – 14 років) серед 70 учасників виборола диплом лауреата (2 місце) Міжнародного конкурсу юних бандуристів «Волинський кобзарик». Олександра виконувала програму з двох вокальних та одного інструментального творів. Конкурсантів оцінювало журі, до якого увійшли педагоги-бандуристи Київської, Львівської та Одеської музичних академій, очолюване головою Національної спілки кобзарів України, професором, народним артистом України Володимиром Єсипком. Викладачі Світлана та Микола Чайки отримали подяки за педагогічну майстерність у підготовці переможця конкурсу.

Гідно представив програму на фестивалі «Кобзарська родина» гурт «Собор» у складі учня-бандуриста ДМШ ім. Т.Ганицького Богдана Чайки та лауреатів Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, очільників Кам’янець-Подільського міського осередку Національної спілки кобзарів України Світлани і Миколи Чайок, які виконали дві патріотичні пісні: «Гей, у мене був коняка» та «За Україну».

Виступав наш гурт на одній сцені з такими відомими виконавцями: С.Захарцем, Д.Губ’яком, М.Воловоденком, Л.Дедюхом та іншими. Глядачі бурхливими оплесками підтримали виступ колективу, особливо наймолодшого з учасників «Собору» Богдана Чайку, який полонив своїм дзвінким голосом журі та присутніх у залі.

Кафедра музичного мистецтва