В університеті засідав Європейський Молодіжний Парламент

В університеті засідав Європейський Молодіжний Парламент

У нашому місті, яке має славну європейську історію, відбулася чергова сесія Європейського Молодіжного Парламенту (European Youth Parliament) – найуспішнішої європейської молодіжної організації. Її робота розпочалася 8 листопада у конференц-залі головного корпусу К-ПНУ імені Івана Огієнка. Кожен учасник зміг попередньо зареєструватися для участі у роботі міні-сесії ЄМП, яка передбачала тімбілдінг, роботу в комітетах та Генеральну Асамблею.

Зі вступним словом до учасників звернулися проректор з наукової роботи І.М. Конет та керівник відділу навчально-виховної роботи і гуманітарної освіти А.А. Заводовський. Конференція була проведена з метою ознайомити студентську та учнівську молодь міста з можливостями та перспективами, які дає Європейський молодіжний парламент. Організатори розповідали про молоді підготовку до участі в масштабних ЄМП-подіях, наприклад, в Національній відбірковій конференції чи Міжнародному форумі тощо.

9 листопада у стінах нашої Alma mater команда спеціальних тренерів допомагала учасникам вдосконалити свої лідерські, комунікативні та презентаційні якості. Молодь навчали правильно виступати перед публікою, вести дебати, розумно аргументувати і відстоювати свою точку зору, організовувати роботу групи людей і т.д.

По суті, цей дводенний захід дозволив присутнім вийти на новий рівень спілкування англійською мовою завдяки діалогу з безпосередніми носіями мови. Абсолютно усі учасники отримали сертифікат, який засвідчує їхню участь у роботі ЄМП, а також здобули унікальний організаторський досвід, який обов’язково знадобиться у майбутньому.

Ольга Комарова, гол. редактор газети.

Світлини автора