Благородним справам непогода не страшна

Благородним справам непогода не страшна

12 квітня в нашому місті була анонсована четверта Всекраїнська акція з прибирання парків, скверів, пляжів та інших місць відпочинку – “Зробимо Україну чистою! 2014”! Цьогоріч кількість бажаючих взяти участь у заході була як ніколи великою.

Університет також планував долучатися до заходів із прибирання. Частину запланованої роботи, яка стосувалася прибирання та облаштування прилеглої університетської території була успішно проведена силами господарських служб та студентського колективу. Основна робота по прибиранню закріпленої за нашим закладом території також мала відбутися в суботу. Та, як завжди годиться, у плани внесла свої корективи погода. На жаль, весна показала усім, що не лише буянням зелених фарб вона прекрасна. Має вона й вкраплення білого. І не про абрикосовий чи вишневий цвіт йде мова. Саме вранці весняна пора показала наскільки гарними та лапатими можуть бути сніжинки. Після такого снігопаду всім все стало зрозуміло. Надії майже не залишалося…

Попри все координатори міської акції домовилися все-таки прийти в суботу на місток до Лебединого озера. І як ще вони були приємно здивовані, коли до них поступово почали підходити молоді хлопці та дівчата. Стоячи під невпинним дрібним дощиком ніхто з організаторів не зміг повірити у те, що молодь прийшла саме на акцію. Не спинив їх ані п’ятничний сніжок, ані суботній дощик. І ще що було особливим, що переважну більшість складали дівчата!

– Ну що робити будемо? – запитав хтось із координаторів.

Звичайно йдемо прибирати! – майже в один голос вигукнули всі.

Оскільки справа закрутилася таким чином, то було прийнято рішення про зміну запланованого прибирання лісопарку на маршрут Вітряна брама – Турецький бастіон – Порохові склади.

Перед початком фото та перекличка. І тут знову несподіванка. Усі молоді люди виявилися студентами факультету іноземної філології!!! Попри проведену досить активну агітаційну роботу по всіх факультетах університету саме наші філологи-іноземці виявилися найактивнішими, найсвідомішими та найсміливішими. Так, саме сміливими, бо мало хто насмілився прийти й прибирати сміття під дощем при температурі тепла близько 10 градусів. До правди сказати, дощик закінчився щойно наша ударна група підійшла до початкової точки маршруту. Та й після перших п’яти хвилин роботи, що супроводжувалася гучним веселим сміхом про холод вже ніхто навіть і не згадував.

Загалом у прибиранні взяло участь близько 25 активістів. Зібрано понад 30 мішків сміття об’ємом у 120 літрів кожен та один автомобільний бампер! До речі, сміття відразу сортували на скло, пластик та інше. Це дасть змогу набагато швидше його переробити і менше завдати шкоди екології нашої планети.

Акція “Зробимо Україну чистою! 2014” – виключно громадська ініціатива. Її мета полягає в покращенні якості життя простими діями. За минулі роки до прибирання вдалося залучити більше 200 000 учасників у 400 населених пунктах по всій Україні! Активісти цього руху не схвалюють вчинки тих, хто смітить у парках та на вулицях, але на цьому вони не зупиняються. Вони готові власноруч зробити нашу країну чистішою і студенти факультету іноземної філології нашого університету довели це!

Наостанок хочу висловити велику подяку керівництву факультету іноземної філології за залучення студентів до суспільно корисної роботи та виховання небайдужості в них до проблем екології.

Наступна акція відбудеться 16 квітня 2014 року о 16:00.

Приходьте всі! Не залишайтеся байдужими!

Олександр Слободянюк,
начальник центру інформаційних технологій. 
Світлини автора