У Огієнковому університеті навчають китайської мови

У Огієнковому університеті навчають китайської мови

Сенсаційна новина грудня! Дорогі студенти, якщо ви стоїте – присядьте, якщо сидите, то міцно тримайтеся за стілець, щоб не впасти. У нашому університеті започатковані безкоштовні курси вивчення китайської мови!

Ініціатором курсів виступив ректорат. Факультет іноземної філології провів підготовчу роботу: знайдено викладача, розроблено навчальну програму та виконано всю організаційну роботу. Чому це актуально саме для сучасного студентства? Ми вирішили поцікавитися у Володимира Кшевецького т. в. о. декана факультету іноземної філології К-ПНУ імені Івана Огієнка.

 

«На першому місці за популярністю, звичайно, непорушно стоїть англійська мова – офіційна мова міжнародного бізнесу та торгівлі, Інтернету і техніки, науки і мистецтв. 80% ділового мовного простору займає саме вона. Слідом за англійською йде німецька мова, мова техніки і фінансів. За останні п’ять років попит на неї значно підвищився, з’явилося багато німецьких партнерів та інвесторів. Знання німецької мови також вітається в представництвах німецьких або австрійських банків. Очевидно також, що стрімко набирає обертів актуальність китайської мови. Причому, більшість тих, хто вивчає її, каже, що мова їм потрібна саме для роботи. Багато східних фірм відкривають філії в інших країнах і шукають фахівців, які добре володіють мовою. А знайти таких поки не просто. Заняття розпочнуться з 1 лютого 2015 року, коли студенти, склавши сесію, матимуть багато вільного часу на самостійну роботу та самовдосконалення. Заняття будуть проводитися в групах до 10 чоловік двічі на тиждень. Університет повністю покриє всі витрати на курси. У майбутньому планується стажування випускників курсів у китайському університеті, з яким у нас підписано договір про співробітництво, а також залучення школярів-майбутніх абітурієнтів до занять», – розповів пан Володимир.

Отож, не зважаючи на вибір свого майбутнього покликання, скористайтеся такою унікальною можливістю. Можливо найближчим часом ви зможете без проблем розібрати написи на комп’ютерних мікросхемах або прочитаєте якийсь історичний китайський документ в оригіналі. Звертайтеся на кафедру іноземних мов (каб. 414), щоб записатися на курси.

Ольга Комарова,
гол. редактор газети