Олеся Шмирьова відвідала фестиваль кінної культури у Шанхаї

Олеся Шмирьова відвідала фестиваль кінної культури у Шанхаї

Олеся Шмирьова, студентка 3-го курсу факультету іноземної філології, нещодавно відвідала фестиваль кінної культури у місті Шанхай (Китайська Народна Республіка).

Олеся є учасницею кінного театру «Козаки Поділля», який уже близько шести років функціонує в Кам’янці-Подільському. Оскільки студентка здобула І місце на Всеукраїнському фестивалі кінно-трюкового мистецтва «Кентаври-2015», який проходив у місті Київ, вона отримала можливість побувати на фестивалі в Китаї.

Китайський фестиваль проходив упродовж 3 тижнів. У ньому взяли участь спортсмени з Китаю, України, Казахстану, Росії, а також фольклорні колективи різних країн. Спортивна програма включала в себе такі види кінного спорту, як гладкі скачки, конкур та виїздка (вища школа верхової їзди). Також проходила виставка різних порід коней. Олеся демонструвала джигітовку – кінно-трюкове мистецтво наших предків-козаків, яку вони використовували в бою.

Окрім участі у фестивалі, Олеся Шмирьова познайомилася з культурою Китаю та мала змогу поспілкуватись з його народом світовою – англійською мовою!

Володимир Кшевецький,
декан факультету іноземної філології