Рада Волошина познайомилася з роботою ОБСЄ

Рада Волошина познайомилася з роботою ОБСЄ

Студентка 2 курсу факультету іноземної філології, незалежний ромський активіст Волошина Рада мала можливість познайомитись із роботою однієї з провідних міжнародних інституцій – Організації Безпеки й Співробітництва в Європі (ОБСЄ) – щодо питання захисту прав ромського населення, а також бути учасником зустрічі з імплементації людського розвитку – HDIM, що проходила наприкінці вересня 2015 року у Варшаві в цетральному офісі ОБСЄ.

Зустріч організував спеціальний відділ ОБСЄ – Офіс Демократичних Інституцій і Прав Людини (ODIHR). Саме він провів пленарне засідання, на якому представники різних країн презентували ситуацію із дотриманням прав ромського населення, включаючи здійснення Плану дій ОБСЄ щодо покращення положення ромів і сінті. У обговоренні взяли участь активісти з таких країн: Болгарія, Німеччина, Боснія та Герцоговина, Франція, Ірландія та багато ін. Учасники зустрічі мали чудову можливість обмінятись досвідом, корисною інформацією та встановити контакт для подальшої співпраці.

Крім того, Рада стала учасником інших пленарних засідань, присвячених боротьбі з дискримінацією та злочинами на ґрунті ненависті в різних проявах: боротьба з расизмом, ксенофобією та дискримінацією по відношенню до християн і представників інших віросповідань; боротьба з антисемітизмом; ісламофобія. Для учасників це була унікальна можливість удосконалити свої адвокаційні навички, презентувати ситуації з порушенням прав людини у власній країні, встановити зв’язки з представниками інших країн і запропонувати власні рекомендації щодо вирішення цих проблем.

Володимир Кшевецький,
декан факультету іноземної філології