Урочистості розширеного засідання вченої ради істфаку

Урочистості розширеного засідання вченої ради істфаку

На історичному факультеті Університету Огієнка існує чимало чудових традицій, які передаються з року в рік. Однією з них є вшанування ювілярів з числа науково-педагогічних працівників і співробітників. Після новорічних свят, напередодні Різдва, 5 січня 2016 року професорсько-викладацький і студентський склад історичного факультету зібрався в актовій залі. Відбулося урочисте розширене засідання вченої ради факультету.

У цей день прозвучало чимало привітань з нагоди 70-річного ювілею академіка УАІН, професора кафедри всесвітньої історії, директора Центру дослідження історії Поділля та Південно-східної Волині Льва Васильовича Баженова.

 З доповіддю «Лев Васильович Баженов – людина, освітянин і науковець» виступив Анатолій Філінюк, професор, завідувач кафедри історії України. Визначного науковця також привітали Вадим Савчук, заступник міського голови з гуманітарних питань, нагородивши почесною відзнакою міського голови «За заслуги перед громадою»; Сергій Копилов, професор, ректор університету; Володимир Дубінський, доцент, декан факультету; Валерій Степанков, професор, завідувач кафедри всесвітньої історії; Сергій Вонсович, доцент, завідувач кафедри політології і соціології; Антон Найчук, доцент,  завідувач кафедри філософських дисциплін; доцент Олександр Комарніцький, голова міського осередку НСКУ. Також до привітань долучилися й студенти істфаку. Від імені своїх колег з 70-річчям улюбленого викладача привітала Антоніна Хаснуліна студентка IV курсу, голова ради cтудентського самоврядування факультету.

Чимало теплих привітань у цей урочистий день прозвучало на адресу ще одного ювіляра – професора, завідувача кафедри архівознавства, спеціальних історичних та правознавчих дисциплін, Івана Васильовича Рибака. До 65-річчя вченого декан факультету Володимир Дубінський та завідувач кафедри історії України Анатолій Філінюк підготували бібліографічний покажчик його праць. Книга «Професор І.В. Рибак» (до 65-річчя від дня народження та 40-річчя науково-педагогічної діяльності) була презентована д.і.н, проф. кафедри історії України Олександром Завальнюком. Професор Іван Рибак також був нагороджений Почесною грамотою міського управління освіти і науки.

Тетяна Сулятицька, заступник декана факультету з навчально-методичної роботи, вручила Василю Якубовському, археологу і професору кафедри історії, грамоту від Старосивнявської райдержадміністрації за високе служіння обраній справі з нагоди 150-річчя від заснування школи в с. Пасічна Старосинявського району.

Ольга Комарова, гол. редактор газети.
Світлини автора