Не навчанням єдиним, або як проводять дозвілля студенти К-ПНУ

Не навчанням єдиним, або як проводять дозвілля студенти К-ПНУ

Текст: Ірина Хижа 

В університеті студенти концентрують свої сили та енергію на навчання. Завдяки цьому вони здобувають нові знання й отримують професію, яка дає можливість реалізуватися в житті. Проте для повного розкриття потенціалу треба приділяти увагу творчому розвитку особистості. Для цього в К-ПНУ імені Івана Огієнка створено близько 30 гуртків різного спрямування.

Один із найпопулярніших видів дозвілля серед студентів – Ліга КВН К-ПНУ. Вона розпочала свою діяльність із 1986 року. В період функціонування Ліги КВН К-ПНУ було створено велику кількість команд. Серед них: «Чорна кицька», «Наш формат», «Тещин язик» та ін. Щороку до Ліги входить близько 20 команд. Також працює «Школа КВН», яку очолює Анатолій Заводовський. 10 університетських команд вийшли в сезон Подільської телевізійної ліги «КВКактус».

Серед хлопців набирає популярності гра «Американський футбол» (тренер, капітан – Сергій Полюх). Хоча команда «Титани КПНУ» ще молода, але вона вже представляє Хмельниччину у вищій лізі. Дівчата також грають полегшену версію американського футболу – флаг-футбол (тренер, капітан – Ольга Полюх). AKFU

Для тих, хто захоплюється рукоділлям функціонує гурток, який очолює Тетяна Левицька. Основна його діяльність спрямована на створення прикрас, листівок і предметів декору за допомогою технік квілінг, декупаж, скрап-букінг.

Наш університет – єдиний навчальний заклад в західній Україні, в якому є власна команда чарлідерів «Cherries». Капітан – Анна Вардинська. Саме тут дівчата займаються гімнастикою, акробатикою й спортивними танцями. «Cherries» підтримують спортивні команди університету на змаганнях.

Для поціновувачів музичного мистецтва створена естрадна студія «Нове тисячоліття». Керівник – Петро Ситник. Завдяки його педагогічним, організаторським, вокальним здібностям, професійним навичкам студенти можуть навчитися співати й надалі розвивати свій талант.

Кожний, хто хоче проявити свої здібності й брати активну участь у житті університету, може записатися до будь-якого гуртка. За детальною інформацією звертатися до відділу навчально-виховної роботи і гуманітарної освіти, який знаходиться в центральному корпусі університету, кабінет № 203.