Привітання до Дня соборності України

Привітання до Дня соборності України

Шановні співробітники, викладачі та студенти!

Цьогоріч, 22 січня Україна відзначає 100-річчя проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, котрий був публічно оприлюднений 22 січня 1919 року в Києві на Софіївській площі. Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про соборну державу та є результатом складного й довготривалого процесу боротьби за її незалежність.

Щиро вітаю з нагоди найвеличнішого свята українського народу – Дня соборності України! Договір про возз’єднання українських земель став міцним підґрунтям для утвердження національної ідеї.

Сьогодні ми з гордістю констатуємо, що Україна – суверенна держава, визнана світовим співтовариством. І в цьому є частка нашої з Вами спільної праці. Ми повинні бути гідними місії, покладеної на нас долею, мусимо підтримувати й примножувати героїчні здобутки наших предків, стати гордістю для нащадків.

Нехай наша державницька діяльність позначається світлими справами, спрямованими на розвиток та зміцнення країни, на добробут і розквіт духовності нації. Слава Україні!

Сергій Копилов, ректор університету