ХІІ Міжнародна науково-практична конференція «Спеціальна освіта: супровід без обмежень»

ХІІ Міжнародна науково-практична конференція «Спеціальна освіта: супровід без обмежень»

У відповідності до плану МОН України на базі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка 18-19 квітня 2019 року відбулась ХІІ Міжнародна науково-практична конференція «Спеціальна освіта: супровід без обмежень». Організаторами виступили: Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Національний педагогічний університет ім. М.П.Драгоманова, Академія спеціальної педагогіки ім. Марії Гжегожевської, Херсонський державний університет.


У роботі конференції взяли участь 210 учасників з 15 областей України, закордонні вчені із Республіки Польщі, Словацької Республіки та Республіки Білорусь. Серед них 16 докторів та 58 кандидатів наук, викладачі, аспіранти, директори шкіл, реабілітаційних закладів, працівники інклюзивно-ресурсних центрів, педагоги та психологи закладів спеціальної та інклюзивної освіти, а також закладів дошкільної та загальної середньої освіти, представники департаментів освіти та громадських організацій.
У ході роботи конференції відбулось обговорення актуальних наукових і практичних питань спеціальної педагогіки і психології у такому проблемному полі:

  1. Ранній супровід дітей з порушеним розвитком.
  2. Супровід у переддошкільному та дошкільному віці дітей з порушеннями розвитку.
  3. Освіта дітей з особливими освітніми потребами в різних типах закладів.
  4. Супровід після закінчення школи : проблеми та перспективи.
  5. Теоретико-методологічні аспекти підготовки фахівців для супроводу дітей з особливими освітніми потребами.

Учасники конференції заслухали вітальні слова та доповіді на пленарному засіданні, виступи і повідомлення на секційних засіданнях; взяли участь у 6 майстер-класах для практиків та науковців, провели наукові дискусії на засіданні круглого столу за підсумками роботи конференції.

Прес-центр університету