Стажування в Інституті Європейської Культури Університету ім. Адама Міцкевича в Познані

Стажування в Інституті Європейської Культури Університету ім. Адама Міцкевича в Познані

З 8 по 14 квітня 2019 року доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Опря Б. О. та доцент кафедри всесвітньої історії Опря І. А. для підвищення рівня професійної підготовки, формування нових професійних компетентностей в науково-педагогічній діяльності проходили стажування в Інституті Європейської Культури Університету ім. Адама Міцкевича в Познані (м. Гнєзно, Республіка Польща).

Стажування відбувалося за сприяння відділу міжнародних зв’язків Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Упродовж періоду стажування викладачі працювали над покращенням свого професійного рівня, ознайомилися з організацією навчального процесу, навчальними і робочими програмами з дисциплін, навчально-методичними комплексами, роботою кафедр.

Під час стажування викладачі відвідували лекції, переймали досвід проведення практичних занять із деяких навчальних дисциплін, а саме: «Європейська комунікація в культурному туризмі», «Теорія культури», «Антропологія культури», «Теорія комунікації», «Елементи релігієзнавства», «Міжкультурна комунікація», ознайомилися із впровадженням на заняттях інноваційних та інтерактивних технологій навчання, як-от: читання лекцій із використанням мультимедійних засобів, використання ділових ігор на заняттях. Такі інноваційні технології на заняттях з одного боку допомагають студентам краще пізнати світові культурні процеси, у цілому, подолавши дисциплінарну розрізненість наукового знання, а з іншого – звільнений за рахунок цього навчальний час використати для повноцінного здійснення профільної

диференціації у навчанні.

На основі отриманих знань наші викладачі оновили навчальні робочі програми, навчально-методичні комплекси, доопрацювали конспекти лекцій та інший навчальний контент, удосконалили плани практичних та семінарських занять, також опрацювали нову фахову літературу в науковій бібліотеці Інституту Європейської Культури Університету ім. Адама Міцкевича в Познані, зробили бібліографічний опис наукових періодичних видань, що надходять до наукової бібліотеки, здійснили огляд наукових періодичних видань, які друкуються в університеті, а саме: «STUDIA EUROPAEA GNESNENSIA», «ACTA HUMANISTICA GNESNENSIA», «OPUSCULA GNESNENSIA». Було налагоджено контакти з редколегіями вказаних видань для закордонних публікацій.Під час цього стажування вдалося поєднати наукову, пізнавальну та екскурсійну мету.

Проходження закордонного стажування є цінним для викладачів різних спеціальностей, адже передусім у таких закладах вищої освіти увага звертається на професійний рівень фахівця, його комунікабельність, уміння і навички формувати нові професійні компетентності в науково-педагогічній діяльності.

Відділ міжнародних зв’язків