Зустріч літературного гуртка “Муза”

Зустріч літературного гуртка “Муза”

21 листопада в читальному залі №1 Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбулося чергове засідання літературного гуртка «Муза» під керівництвом провідного бібліотекаря Інни Іванівни Грінішиної та завідувача навчально-наукової лабораторії етнології Валерія Васильовича Щегельського. Лави гуртківців поповнили студенти першого і другого курсів факультету української філології та журналістики Альона Палійчук та Діана Цегельник.

Керівники гуртка презентували нову збірку Ліни Костенко, яка нещодавно з’явилася на полицях фонду читального залу. Найкращі поезії з цієї збірки продекламувала студентка ІV курсу факультету української філології та журналістики Олеся Трофимюк.

Альона Палійчук поділилася власним захопленням, яке втілюється майже в кожній її поезії, – це туман. Вона прочитала свої вірші – «Туман» та «Дикі коні».

Авторська інтимна лірика прозвучала з уст студентки ІV курсу факультету української філології та журналістики Юлії Коробчук («Тримаючи за руку бути разом…»), і Юлія Типусяк («Заплющуй свої карі очі й слухай…»).

Усі були зворушені поезією «Добраніч, мамо…», яку презентувала студентка ІV курсу факультету української філології та журналістики Катерина Гарай.

Зустріч відбулася в теплій та дружній атмосфері.

Юлія Коробчук, староста літературного гуртка «Муза»