Наші студенти – переможці міжнародного творчого конкурсу

Наші студенти – переможці міжнародного творчого конкурсу

У місті Торунь (Польща) відбувся ХХ Міжнародний творчий конкурс дітей і молоді «Завжди зелений, завжди блакитний», який один раз на 2 роки (бієнале) організовує Осередок художньої творчості та галерея в Торуні. Основна ідея цих важливих і відомих в усьому світі змагань – це заохочення дітей та молоді до бережливого ставлення до навколишнього середовища, вирішення проблем з охорони всієї природи. Кафедра образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва (ОДПМ і РТМ) Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка бере активну участь у бієнале Осередка художньої творчості в Торуні.

Девіз цьогорічного конкурсу «Гармонійне різноманіття» дав змогу учасникам уявити все багатство світу, безліч форм, калейдоскоп фактур, задумів і кольорів втілених у роботу.  У конкурсі  взяли участь представники навчальних закладів 49 країн світу з усіх континентів.
На заході було презентовано понад одинадцять тисяч робіт, з-поміж яких визначено сто кращих. У сотню найкращих потрапило лише дві учасниці з України. Однією з них є Анастасія Підгорна, студентка третього курсу педагогічного факультету (наставник – Володимир Бучковський, викладач кафедри ОДПМ і РТМ педагогічного факультету, художник-педагог, графік). Анастасія стала призеркою в номінації «Графіка» зі своєю художньою роботою «Ангели». Студентку нагородили дипломом, медаллю та цінним подарунком – великим набором пастелі знаменитої чеської фірми «Koh-i-noor».
Роботу Марії Гаврилюк, студентки четвертого курсу спеціальності «Декоративно-прикладне мистецтво» педагогічного факультету, «Квітучий сад» також було відібрано на Міжнародну виставку для демонстрації результатів проведеного конкурсу (наставник – Ілля Лашко, викладач кафедри ОДПМ і РТМ педагогічного факультету, дизайнер інтер’єру, художник). Марія нагороджена призом – дизайнерським сувоєм  з олівцями чеської фірми «Koh-i-noor». Учасники і керівники були відзначені грамотами ХХ Міжнародного конкурсу.

Вітаємо наших студентів із нагородами та бажаємо нових творчих здобутків!

Пресцентр університету