Всеукраїнська акція з висадки молодих дерев

Всеукраїнська акція з висадки молодих дерев

13 жовтня 2020 року студенти та викладачі факультету української філології та журналістики Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, члени Кам’янець-Подільського об’єднання товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, долучилися до Всеукраїнської акції з висадки молодих дерев дуба червоного та створення «Алеї вільних людей» у м. Кам’янець-Подільський (Сквер Танкістів). Інститут «Республіка» та Всеукраїнська ініціатива «Активна громада» провели цю акцію в тридцяти містах України. Метою було не тільки сприяння у збільшенні зелених та рекреаційних зон у нашому місті, а й об’єднання зусиль громадян міста, щоб подякувати військовим напередодні Дня захисника України за захист свободи нашої країни.

Окрім членів Кам’янець-Подільського об’єднання товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка в доброчинності брали участь ще шість громадських організацій, а саме: Активна Громада Кам’янця-Подільського, Національна скаутська організація України «Пласт», Благодійна організація «Фонд підтримки учасників бойових дій «НАШІ», ГО Творче об’єднання письменників і художників «Кам’яний Острів», ГО URBAN PIKNIK, Молодіжна громадська організація «Київський Дебатний Клуб».

Регіональним координатором Всеукраїнської акції виступив голова Кам’янець-Подільського об’єднання товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Славко Полятинчук, котрий наголосив на відповідальності кожного з нас за збереження, розвиток і добробут як нашого міста, так і України.

Ангеліна Войцеховська, студентка факультету української філології та журналістики, учасниця акції.