Звітна онлайн-конференція про проходження практики

Звітна онлайн-конференція про проходження практики

2 листопада 2020 року відбулася онлайн-зустріч щодо проведення звітної конференції про проходження студентами третього курсу Sr1-B18 та Sz1-B18 груп спеціальностей 231 Соціальна робота та 232 Соціальне забезпечення навчальної професійно-орієнтованої практики.

Упродовж чотирьох тижнів (з 28.09.2020 р. по 23.10.2020 р.) практика проходила на базі Кам’янець-Подільського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. У зв’язку з розпорядженням ректора «Про тимчасовий перехід на навчання з використанням технологій дистанційного навчання» від 27.10.2020 року №56 звіти студентів про виконання завдань навчальної професійно-орієнтованої практики в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка під час карантину було заслухано на звітній онлайн-конференції на платформі Zoom з оцінюванням її результатів.

Під час проходження практики студенти ознайомилися з документальною та організаційною структурою бази практики, основними напрямами її діяльності; вивчили контингент клієнтури, що обслуговується міським ЦСССДМ, посадові обов’язки штатних працівників; спостерігали за роботою працівників соціальної установи, відвідували консультації. Також практиканти склали професіограму та етичний кодекс соціального працівника відповідно до напряму діяльності цієї соціальної структури. Під час виконання завдань практики студенти навчалися застосовувати практичні технології соціальної роботи з різними категоріями населення, зважаючи на специфіку діяльності бази практики. Вони виконали зміст індивідуальних завдань навчальної професійно-орієнтованої практики та провели волонтерську роботу  в одному із закладів бази практики.

Отже, вашій увазі пропонуємо перегляд звітної документації про проходження навчальної професійно-орієнтованої практики студентами третього курсу спеціальностей 231 Соціальна робота та 232 Соціальне забезпечення.

Жанна Мельник, викладач кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи