Студенти К-ПНУ – учасники вебінару “Читаємо програми політичних партій, які перемогли на виборах”

Студенти К-ПНУ – учасники вебінару “Читаємо програми політичних партій, які перемогли на виборах”

11 листопада координаторка ВІ Активна Громада Кам’янець-Подільський Галина Бойко провела вебінар на тему: “Читаємо програми політичних партій, які перемогли на виборах”.

В онлайн-вебінарі взяли участь студенти історичного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Тема розмови стосувалася результатів виборчого процесу та програм політичних партій, які брали участь у місцевих виборах у Кам’янці-Подільському.

Під час комунікування учасники мали змогу ознайомитися з повноваженнями депутатів місцевих рад ОТГ, а саме: їхніми обов’язками, дорученнями, виборним правом та передвиборними програмами.

Було також зазначено, що до Кам’янець-Подільської міської ради увійшли представники шістьох партій:

  1. «Свобода» – 11 депутатів;
  2. «Слуга народу» – 8 депутатів;
  3. «Європейська Солідарність» – 6 депутатів;
  4. «За майбутнє» – 5 депутатів;
  5. «Рідне місто» – 4 депутати;
  6. «За конкретні справи» – 4 депутати.

Передвиборні програми саме цих політичних партій обговорювалися під час вебінару.

Організаторка заходу Галина Бойко наголосила, що пропозиції в програмах дуже часто збігалися з пропозиціями, запропонованими мешканцями громади у КРГ.

Насамкінець учасники вебінару запропонували способи моніторингу програм: зберегти передвиборні програми для відстежування їх виконання; відвідувати сесії міської ради; переглядати відеотрансляції пленарних засідань; моніторити звіти депутатів, які мають публікуватися на сайті міської ради. Якщо передвиборні програми депутатів не виконуватимуться, то громада міста має право відкликами депутатів з міської ради.

Під час онлайн-зустрічі учасники мали змогу також висловити власні міркування стосовно програм політичних партій та перспектив їх реалізації.

Пресцентр університету