ХVI Подільська наукова історико-краєзнавча конференція

ХVI Подільська наукова історико-краєзнавча конференція

27 листопада 2020 року в онлайн-режимі розпочала роботу ХVI Подільська наукова історико-краєзнавча конференція, присвячена 55-річчю проведення першої Подільської історико-краєзнавчої конференції та 25-річчю діяльності Центру дослідження історії Поділля Інституту історії України НАН України при Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка.

Вступне слово виголосив Сергій Копилов, ректор Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, котрий привітав учасників та гостей із початком роботи конференції.

У своєму виступі він зазначив, що своєрідністю Подільських зібрань є те, що за часом їх скликання вони найтриваліші в Україні, а їх проведення відіграє важливу роль у відновленні краєзнавчого руху в країні. Такі конференції стали школою передового досвіду у відродженні краєзнавства та регіональних досліджень в усіх областях і регіонах України. Сергій Анатолійович зосередив увагу на тому, що за 55 років проведення Подільських наукових історико-краєзнавчих конференцій вийшло друком 15 збірників матеріалів, до програм цих наукових зібрань увійшло близько 1957 тем доповідей і повідомлень, авторами яких є понад 2249 науковців, краєзнавців, освітян. Наприкінці свого виступу ректор побажав учасникам конференції плідної творчої роботи, цікавих наукових дискусій, розроблення нових проєктів та успішних досліджень на благо вітчизняної історичної науки та поділлєзнавства.

Олександр Завальнюк, професор кафедри історії України Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, зачитав лист-вітання учасникам конференції від голови Національної спілки краєзнавців України Олександра Реєнта.

З вітальним словом до аудиторії звернувся Лев Баженов, голова Хмельницької обласної організації НСКУ, керівник Центру дослідження історії Поділля Інституту історії України при Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка, котрий привітав усіх із гарним початком роботи конференції. Він наголосив, що, незважаючи на складну ситуацію в країні у зв’язку з пандемією, ХVI Подільська наукова історико-краєзнавча конференція успішно розпочала свою роботу.

Пресцентр університету