А пам’ять священна…(заходи бібліотеки К-ПНУ до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги)

А пам’ять священна…(заходи бібліотеки К-ПНУ до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги)

Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. Минає вже 76 років від Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Це день великої радості та гордості, але водночас великого смутку, оскільки перемога дісталася нашому народу жахливою, неймовірно високою ціною.

08 та 09 травня 2021 року Україна, разом з усім світом, відзначає День пам’яті та примирення, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ці дні завжди викликають почуття світлої радості, безмежної гордості за наш народ та гіркий сум водночас. Ми схиляємо голови перед священною пам’яттю загиблих, знаючи, якою великою ціною здобути перемогу.

З нагоди вшанування пам’яті жертв Другої світової війни бібліотека К-ПНУ організувала виставку-реквієм «А пам’ять священна…». Представлені видання містять унікальні архівні матеріали, документи, рідкісні фотографії, спогади учасників війни. Експоновані матеріали висвітлюють причини виникнення Другої світової війни, відтворюють широку панораму подій від початку війни в 1939 році до капітуляції нацистської Німеччини.

На виставці представлені документи з фонду читального залу педагогічного факультету. Для пошуку інших видань зазначеної тематики можна скористатися електронними ресурсами бібліотеки Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

В читальному залі №2 (навчальний корпус №1 К-ПНУ) презентовано розгорнуту книжкову виставку “Славетний травень Перемоги”.

Цими днями ми ще раз згадуємо про подвиг українського народу, його вагомий внесок у перемогу в Другій світовій війні та висловлюємо глибоку вдячність, сердечну шану всім борцям проти нацизму і нинішнім захисникам Вітчизни!

Із заходами, які підготувала бібліотека К-ПНУ До дня пам’яті та примирення і Дня перемоги, можна ознайомитися за покликанням.

Бібліотека К-ПНУ