На черговому засіданні ректорату обговорили актуальні питання атестації здобувачів вищої освіти

На черговому засіданні ректорату обговорили актуальні питання атестації здобувачів вищої освіти

13 травня відбулося чергове засідання ректорату Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Зустріч розпочав в. о. ректора К-ПНУ, перший проректор Володимир Дубінський, який поінформував членів ректорату, керівників структурних підрозділів про нові нормативно-правові та розпорядчі документи в галузі освіти.

Керівник навчально-методичного центру забезпечення якості освіти, кандидат педагогічних наук Геннадій Бесарабчук підбив підсумки роботи комісії, що розглядала питання стану підготовки структурних підрозділів К-ПНУ до атестації здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти. До обговорення долучилися й декани факультетів, зокрема Алла Хоптяр, Віктор Щирба, Іван Семенець тощо, акцентувавши на проблемах, що виникають у процесі підготовки до атестації та шляхах їх вирішення.

Стан підготовки здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія галузі знань 22 Охорона здоров’я до складання Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (інтегрованого тестового іспиту «Крок») схарактеризувала завідувач кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання Евеліна Жигульова. Евеліна Олександрівна визначила важливість та окреслила труднощі організації складання Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (інтегрованого тестового іспиту «Крок»), що відбуватиметься в К-ПНУ вперше.

Володимир Адамовський, керівник відділу профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та сприяння працевлаштуванню випускників університету проаналізував стан організації роботи щодо сприяння працевлаштуванню випускників університету, моніторингу інформації про їх професійне зростання. Володимир Іванович розповів про роботу Ради роботодавців, охарактеризував проєкти, що реалізуються в університеті, зокрема «Актуальні вакансії», «Марафон професій», «Історія успіху випускника К-ПНУ тощо. Запропонував продовжити практику моніторингу працевлаштування випускників університету, відстеження їх кар’єрного зростання та вивчення попиту на окремі спеціальності на ринку праці. До обговорення питання долучився і радник ректора Василь Гнатюк, який закцентував увагу присутніх на важливості розширення бази випускників університету.

За результатами обговорення питань порядку денного було ухвалено відповідні рішення.

 

Пресцентр