Міжнародна науково-практична конференція «Cоціально-політичні трансформації в епоху глобалізації: від конфлікту до консенсусу»

Міжнародна науково-практична конференція «Cоціально-політичні трансформації в епоху глобалізації: від конфлікту до консенсусу»

20 травня в К-ПНУ відбулася чергова наукова подія – Міжнародна науково-практична конференція «Cоціально-політичні трансформації в епоху глобалізації: від конфлікту до консенсусу».

Організували конференцію кафедра політології та філософії спільно з громадською організацією «Центр перспективних досліджень та регіонального розвитку», громадською організацією «Міжнародна організація Україна – ЄС» і фондом громадської дипломатії.

Науковий захід розпочала завідувач кафедри політології та філософії Ольга Віннічук, привітавши всіх учасників конференції з початком роботи та чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури – з Днем вишиванки.

З вітальним словом до учасників  конференції звернувся проректор К-ПНУ, доцент кафедри політології та філософії Василь Кобильник. Василь  Володимирович наголосив, що зустріч науковців є відповіддю на фундаментальні запити суспільства, адже в умовах сьогодення важливо публічно обговорювати,  аналізувати,  напрацьовувати пропозиції та рекомендації щодо актуальних питань.

До вітання доєднався декан історичного факультету К-ПНУ, доцент Анатолій Глушковецький, акцентуючи увагу на доцільності подальшої співпраці між університетами та відзначивши, що на пропозицію взяти участь у науковому заході відгукнулися аналітики з Республіки Молдова, Вірменії, Федеративної Республіки Німеччина, Республіки Польща, науковці з різних регіонів України, зокрема: Києва, Львова, Дніпра, Миколаєва, Одеси, Маріуполя, Дрогобича, Хмельницького тощо.

Після завершення  пленарного засідання конференція продовжила роботу у двох секціях: «Трансгресивна природа суспільства постмодерну» та «Гібридна війна: міждисциплінарний вимір».

Ольга Віннічук, завідувач кафедри політології та філософії