«Як коротко, сильно і страшно пише ця людина»: круглий стіл, приурочений 150-річчю з дня народження Василя Стефаника

«Як коротко, сильно і страшно пише ця людина»: круглий стіл, приурочений 150-річчю з дня народження Василя Стефаника

14 травня виповнилося б 150 років видатному українському митцю, неперевершеному майстру соціально-психологічної прози, новатору модерністської техніки письма, новелісту, тонкому спостерігачу людської душі, гуманісту і просвітителю Василю Семеновичу Стефанику. 18 травня на факультеті української філології та журналістики відбувся круглий стіл «На високих регістрах болю. Василь Стефаник: життєвими і творчими дорогами», приурочений 150-річчю з дня народження письменника.

Захід підготувала кандидат філологічних наук, доцент кафедри історії української літератури і компаративістики Людмила Починок разом зі студентами 3 курсу, зокрема Тетяною Мельничук, Марією Димид, Анастасією Бучковською, Марією Вербовською, Аліною Довгою, Каріною Бурсою, Іриною Греньків, Марією Желізник, Альоною Самбольською, Вікторією Гладюк.

На круглий стіл завітали викладачі факультету української філології та журналістики і голова Кам’янець-Подільської «ПРОСВІТИ» імені Тараса Шевченка, бібліотекар міської бібліотеки ім. Костя Солухи Славко Полятинчук. У своєму виступі Славко зауважив, що відвіданий захід був проведений на науковому рівні, а всі доповіді були глибокі за змістом.

Професор кафедри історії української літератури і компаративістики Галина Насмінчук, як дослідниця творчості письменниці Галини Тарасюк, передала щирі вітання від мисткині та слова вдячності за проведений захід, адже саме Василь Стефаник – це натхненник, який зробив її прозаїком і новелістом.

Памʼятаймо про непересічного українського письменника Василя Семеновича Стефаника, шануймо памʼять митця та популяризуймо його творчість!

Марія Желізник, студентка 3 курсу групи Ukr1-B18

факультету української філології та журналістики