К-ПНУ взяв участь у ІІ Всеукраїнській конференції “Доуніверситетська підготовка: інновації, виклики, перспективи”

К-ПНУ взяв участь у ІІ Всеукраїнській конференції “Доуніверситетська підготовка: інновації, виклики, перспективи”

26-28 травня 2021 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка провів ІІ Всеукраїнську конференцію “Доуніверситетська підготовка: інновації, виклики, перспективи” за участю завідувача та викладачів Підготовчого відділення КНУ. Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка активно долучився до участі у триденній конференції. Представницею від К-ПНУ була Людмила Коновальчук, провідний фахівець по роботі з іноземними студентами відділу міжнародних зв’язків, та викладачі Підготовчого відділення для іноземних громадян та осіб без громадянства.

Протягом першого дня доповідачі конференції висвітлювали питання, щодо управління та нормативної бази діяльності інституцій доуніверситетської підготовки. Особливо важливим завершенням першого дня був семінар Віталія Носка, Державного експерта Директорату фахової перед вищої, вищої освіти МОН України щодо нововведень та запланованих змін у сфері навчання іноземних громадян і діяльності ЗВО.

Другий день конференції видався цікавим та інформативно насиченим. Викладачі К-ПНУ отримали низку важливих навчально-методичних рекомендацій, які будуть корисними під час викладання навчальних дисциплін для іноземних слухачів. Доповідачі порушували теми сучасних методик, прийомів і підходів у викладанні української мови як іноземної, а також інших дисциплін, як-от: біологія та географія. Говорили про переваги та недоліки змішаного навчання на Підготовчому відділенні. Завершилась конференція вебінаром “Інструменти гейміфікації”, спікерка якого продемонструвала найсучасніші інструменти онлайн-викладання для іноземних слухачів. Конференцію завершила Анастасія Кожухівська, лекторка курсу підвищення кваліфікації та розвитку педагогічних компетентностей KNU TEACH WEEK, керівниця компанії UGEN із вебінаром “Інструменти гейміфікації”, у якому продемонструвала найсучасніші інструменти онлайн викладання для іноземних слухачів.

Третій завершальний день конференції видався надзвичайно інформативним і пізнавальним. Дискутували про соціокультурну взаємодію та кроскультурну адаптацію іноземних слухачів/студентів і викладачів в освітньому середовищі України. Доповідачі наголошували на важливості міжкультурних відносин, доброзичливому сприйнятті та розумінні між викладачами та іноземними слухачами/студентами. Важливим завершенням заходу стало обговорення резолюції конференції для представлення в МОН України. Дякуємо згуртованій команді Підготовчого відділення Київського національного університету імені Тараса Шевченка за надважливий захід, а всім доповідачам – за цікаві, корисні та пізнавальні доповіді! Успіху нам у нелегкій справі!

Відділ міжнародних зв’язків