Гостьова лекція «Soft skills в системі професійної підготовки фахівця соціальної сфери»

Гостьова лекція «Soft skills в системі професійної підготовки фахівця соціальної сфери»

29 листопада відбулася гостьова лекція «Soft skills в системі професійної підготовки фахівця соціальної сфери», яку організувала гарант ОП Соціальна допомога першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Наталія Гевчук.

У гостьовій лекції взяли участь студенти спеціальності Соціальна робота, Соціальна педагогіка, Соціальне забезпечення та науково-педагогічні працівники кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи. Під час заходу слухачі мали нагоду ознайомитися з історією виникнення hard і soft skills; професіями, у яких переважають soft skills. Лектор продемонструвала 12 soft skills ХХІ століття, наголосила на ключових якостях, особливостях мислення та взаємодії, які необхідні для успішної реалізації професійної діяльності фахівця соціальної сфери. Також Ренате Хейкіївна виокремила soft skills для соціального працівника.

По завершенні презентації, студенти та викладачі мали нагоду обговорити дискусійні питання та обґрунтувати свої позиції. Щиро дякуємо лектору – Вайнолі Ренаті Хейкіівні, завідувачу кафедри соціальної освіти та соціальної роботи, доктору педагогічних наук, професору Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, за надзвичайно цікаву та інформативну лекцію.

Наталія Гевчук, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи