Гостьова лекція для здобувачів спеціальності Середня освіта (Мова і література (польська)

Гостьова лекція для здобувачів спеціальності Середня освіта (Мова і література (польська)

09 грудня здобувачі вищої освіти К-ПНУ, які вивчають польську мову, мали змогу взяти участь у гостьовій онлайн-лекції, яку провели представники Інституту Мовознавства Гуманістично-Природничого Університету імені Яна Длугоша в Ченстохові (Польща) професор доктор Рената Бізьор та професор докторр Дорота Суска.

Лекторки розповіли, що із 2016 року в їх закладі функціонує мовна консультація, завдяки якій кожен охочий може отримати кваліфіковану відповідь на своє запитання. Матеріали, накопичені за роки консультування, та мовні факти, що найчастіше були предметом обговорення, увійшли до лекції “O poprawności języka polskiego w Internetowej Poradni Językowej UJD (www.poradniajezykowa.ujd.edu.pl)”.

Під час заходу пані лекторки познайомили наших студентів зі своїм навчальним закладом та містом – славетною Ченстоховою, розповіли слухачам про деякі проблемні аспекти сучасної польської мови, з якими пов′язані лексичні, граматичні та прагматичні помилки. Крім того, дали цінні поради щодо роботи з сучасними онлайн-словниками. Завершилась лекція коротким тестом, під час якого усі присутні могли перевірити свої знання з польської мови.

Дякуємо професору доктору Ренаті Бізьор і професору доктору Дороті Сускій за надзвичайно цікаву та змістовну зустріч! Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.

За інформацією кафедри слов’янської філології та загального мовознавства