Всеукраїнський семінар-практикум із фізичної культури для пілотних ЗЗСО

Всеукраїнський семінар-практикум із фізичної культури для пілотних ЗЗСО

10-12 грудня 2021 року в Києві на базі Українського колежу імені В. О. Сухомлинського відбувся Всеукраїнський семінар-практикум із фізичної культури для пілотних ЗЗСО, у якому взяв участь викладач кафедри теорії і методики фізичного виховання, учитель фізичної культури НВК №3 Вадим Горун. На заході вивчалось питання реалізації інноваційного проєкту всеукраїнського рівня за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти в освітній галузі «Фізична культура».

Метою заходу було підвищення обізнаності педагогічних працівників з питань концепції «Нової української школи» в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти, впровадження модельної навчальної програми з фізичної культури для 5 пілотних класів ЗЗСО, вивчення нових варіативних модулів програми.

127 вчителів фізичної культури з 11 регіонів України ознайомилися з новітніми підходами до формування здорового способу життя, сучасного викладання фізичної культури та організації фізкультурно-оздоровчої і спортивної роботи з учнями і ученицями. Під час практичних занять учителі ознайомилися з такими варіативними модулями програми, як: флорбол, дитяча легка атлетика, корфбол, петанк, чирлідинг, регбі 5, бейсбол, пляжний бейсбол, доджбол, Cool Games, бадмінтон, дзюдо та ін.

Учасники семінару виявили високу зацікавленість під час спілкування і  методичних порад від Євгена Баженкова, директора ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Андрія Боляка, заступника голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН, Галини Коломоєць, начальника відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Євгена Кушніра, директора Українського колежу імені В. О. Сухомлинського, Юрія Черпака, старшого викладача кафедри дошкільної та початкової освіти Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.

У ролі спікерів тренінгової програми семінару були запрошені Олена Аксьонова, завідувач кафедри реабілітаційної педагогіки та здорового способу життя Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Олексій Качан, завідувач відділу методичного забезпечення оздоровчої функції освіти та фізичної реабілітації Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Семінар у Києві став третім із чотирьох семінарів, які проводить Комітет з фізичного виховання та спорту МОН у співпраці з ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», що спрямовані на  виконання програми Президента «Здорова Україна».

Юрій Юрчишин, завідувач кафедри теорії і методики фізичного виховання