Лабораторію цифрової економіки DigEco відкрито!

Лабораторію цифрової економіки DigEco відкрито!

28 грудня в переддень Нового 2022 року в Університеті Огієнка відбулось урочисте відкриття лабораторії цифрової економіки, що стало можливим завдяки участі К-ПНУ в проєкті Програми ЄС Еразмус+ (CBHE) Діджиталізація економіки як елемент сталого розвитку України та Таджикистану(DigEco 618270-EPP-1-2020-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP

Проєкт, який високо поціновуваний не лише в Україні і Таджикистані за підтримки Європейського Союзу, але й також у таких країнах ЄС, як: Литва, Словенія та Німеччина, реалізує таку мета та завдання:

Мета: впровадження цифрової економіки у процес вищої освіти України та Таджикистану, що базується на міжнародній практиці освіти 4.0 для забезпечення сталого розвитку економіки України та Таджикистану.

Завдання:

  1. Модернізувати поточні навчальні програми шляхом впровадження

мультидисциплінарних навчальних програм із цифрової економіки для магістрів в Україні і Таджикистані до грудня 2023 р.

  1. Створити можливості для інклюзивної освіти в галузі цифрової економіки.
  2. Залучити зацікавлені сторони до освітьного процесу.

В урочистій атмосфері ректор університету Сергій Копилов, який є координатором проєкту DigEco в К-ПНУ,  перерізав червону стрічку та офіційно оголосив про відкриття лабораторії цифрової економіки в Університеті Огієнка.

До вітального слова доєдналися партнери нашого університету –координатори проєкту DigEco з Приазовського державного технічного університету: Катерина Полупанова, начальниця відділу міжнародних проєктів, менеджер проєкту DigEco, і доктор економічних наук, професор кафедри маркетингу та бізнес-адміністрування Олександр Калінін, які розповіли про завдання лабораторії, подальші плани консорціуму та важливість співпраці з громадою міста в межах проєкту.

Нашу подію з нами щиро розділили В’ячеслав Мельник, директор Кам’янець-Подільської спеціальної школи Хмельницької обласної ради; Маріанна Великохатько, заступниця начальника управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради; Сергій Морозюк, керівник центру професійного розвитку педагогічних працівників Кам’янець-Подільської міської ради.

З вітальним словом звернулися доктор економічних наук, професор, професор кафедри економіки підприємства, керівник робочої групи проєкту Наталія Мазур (контроль контенту розроблених навчальних курсів та якості виконання робіт за проєктом), декан природничо-економічного факультету, член робочої групи Іван Семенець (робота з навчальними планами та програмами), старший викладач економіки підприємства, кандидат економічних наук Вероніка Буторіна (розробник DigEco дисципліни Data Analytics for Marketing), здобувачі вищої освіти природничо-економічного факультету.

В урочистій та водночас дружній атмосфері було погоджено перспективи та форми співпраці з місцевою громадою міста, з огляду на важливий інклюзивний складник лабораторії. Отож, навчаємо та розширюємо можливості для людей з особливими освітніми потребами! Творимо добро та напрацьовуємо нові перспективи розвитку Огієнкового Університету!

Щиро дякуємо всім тим, хто завітав на захід! Лише разом у дружній команді досягнемо нових висот!

« of 12 »

Відділ міжнародних зв’язків,

робоча група проєкту DigEco