Повіслянський університет у Польщі пропонує підтримку українським студентам

Повіслянський університет у Польщі пропонує підтримку українським студентам

Керівництво Повіслянського університету та вся академічна спільнота висловлює свою підтримку К-ПНУ з огляду на дії Російської Федерації проти України, ескалацію військових дій.

Враховуючи ситуацію, яка склалася в Україні, польські заклади освіти підтримують тих, хто зараз навчається на території України, тих, хто будуть шукати можливості здобути чи продовжити навчання в польських університетах. Тому Повіслянський Університет вирішив підтримати таких людей.

У межах чинної Угоди між Урядом Республіки Польща та Кабінетом Міністрів України про взаємне академічне визнання документів, про освіту та еквівалентність ступеня, підписаної 11 квітня 2005 р. (набула чинності 20 червня 2006 р.), особам, які здобули освіту в одній країні, гарантується можливість продовжити навчання в закладах іншої країни. Відповідно до статті 4 Угоди заклади вищої освіти держав-учасниць можуть визнавати відповідні періоди навчання, складені іспити, кредити та стажування відповідно до внутрішнього законодавства відповідної держави.

Варто мати на увазі, що згідно зі статтею 69 Закону «Про вищу освіту i науку» (від 20 липня 2018 р.) студент може бути прийнятий на навчання шляхом переведення в іноземний університет.

Міністерство освіти i науки Польщі запевняє, що з великою увагою спостерігає за нинішньою ситуацією в Україні та залежно від її розвитку i масштабів необхідної підтримки ініціюватиме всі можливі дії в межах своєї компетенції. Міністерство відповідає за початок спеціальної стипендіальної програми для громадян України, а також за фінансову підтримку університетів, які приймуть стипендіатів.

У разі термінової необхідності повернення громадян Польщі на батьківщину та громадян України, які декларують польське походження, Повіслянський університет надасть їм можливість продовжити навчання в їхньому університеті в межах запропонованих напрямів навчання.

Повіслянський Університет має два факультети:

I. Факультет наук про здоров’я, який пропонує навчання на таких кафедрах:

1. Сестринська справа І та ІІ ступеня, Bridge Nursіng;

2. Медицина невідкладної допомоги (I ступеня);

3. Косметологія (I ступінь);

4. Дієтологія (I ст.);

5. Акушерство (перший ступінь).

II. Факультет економічних i соціальних наук. Спеціальність (перший ступінь) «Економіка» із такими спеціалізаціями:

1. Фінанси / банківська справа / бухгалтерський облік;

2. HR; 3. Прикладна інформатика;

4. Економіка управління;

5. Транспортування/ Експедиція/Логістика;

6. Економіка обслуговування та виробничого процесу;

7. Економіка сільського господарства;

8. Економіка охорони здоров’я.

За інформацією відділу міжнародних зв’язків