Захистимо Україну разом! (14 березня – День українського добровольця)

Захистимо Україну разом! (14 березня – День українського добровольця)

14 березня в Україні відзначають День українського добровольця. Цього дня 2014 року, одразу після бурхливих подій Революції Гідності, перші добровольці покинули київський Майдан Незалежності та вирушили на тренувальну базу в Нові Петрівці, де розпочали навчання для участі у боротьбі за територіальну цілісність України.

Рішення відзначати цей день прийнято постановою Верховної Ради України від 17 січня 2017 року №1822 «Про встановлення Дня українського добровольця». Такий крок підняв дух патріотизму в усьому суспільстві, підвищив увагу та турботу громадськості до членів добровольчого загону. Одним із перших прикладів добровольчого загону є Запорізька Січ – нереєстрові козаки, які століттями боронили Україну.

У буремні дні сьогодення, коли російські війська вторглися на українські землі, лави ЗСУ збільшилися в кілька разів завдяки добровольцям. Адже кожен українець готовий захищати свою землю та рідних від російського фашизму під назвою «спецоперація». Також 20 тисяч добровольців із 52 країн хочуть долучитися до оборони нашої держави.

Як зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба: «Мобілізація вільних людей світу просто вражає. Це їх бажання, ми їх не наймали, ми їх не стимулюємо нічим. Це їхня готовність воювати на боці добра».

Ми пишаємося мужністю, непоборністю наших захисників і віримо в незламність духу українського народу. Разом – ми сила!

Слава Україні!

Героям Слава!

Анастасія Фаріон, студентка 1 курсу історичного факультету