Програма для студентів і науковців з України «Солідарні з Україною» від NAWA

Програма для студентів і науковців з України «Солідарні з Україною» від NAWA

Задля підтримки студентів і докторантів, котрі евакуюються з України до Польщі, Національне агентство з питань академічних обмінів (NAWA) запускає інформаційні канали українською мовою в межах спеціального профілю NAWA Україна, – зазначає пресслужба МОН.

Програму під назвою «Солідарні з Україною» (Solidarni z Ukrainą) запускає NAWA для підтримки біженців. У межах цієї програми студенти та аспіранти будуть мати можливість навчатися в Польщі, проводити роботу, пов’язану з підготовкою Національне агентство з питань академічних обмінів (NAWA) дисертації або брати участь в інших формах навчання (мовних або підготовчих курсах) у період з березня по вересень 2022 року. Учасники програми не лише не платитимуть за навчання, їм будуть виплачувати стипендію. Початок програми заплановано на 15 березня 2022 року.

Національний науковий центр (NCN) також працює над запуском спеціальної програми підтримки вчених з України, спрямованої на продовження досліджень у Польщі. Програма розрахована на українських науковців, які в результаті російської агресії вимушені переїхати до Польщі. NCN фінансуватиме річне перебування в польських наукових і дослідницьких осередках.

NAWA разом із Національним науковим центром (NCN), Міністерством освіти і науки та Міністерством охорони здоров’я Республіки Польща докладає всіх зусиль, щоб забезпечити максимально комфортні умови для студентів, аспірантів і науковців. Інформацію щодо перетину кордону, перебування в Польщі, отримання медичної допомоги та подальших дій після перетину кордону можна знайти за покликанням.

За інформацією сайту МОН