На часі: студенти К-ПНУ обговорили актуальні питання щодо організації освітнього процесу в умовах воєнного стану

На часі: студенти К-ПНУ обговорили актуальні питання щодо організації освітнього процесу в умовах воєнного стану

16 березня відбулась онлайн-зустріч ректора К-ПНУ Сергія Копилова зі здобувачами вищої освіти університету. Метою такого спілкування є обговорення актуальних питань щодо організації освітнього процесу, зокрема й роботи університету в цілому, в умовах воєнного стану.

Студенти активно ставили запитання щодо особливостей проведення занять за допомогою дистанційних технологій, зокрема під час оголошеної повітряної тривоги; виконання навчального плану тими здобувачами, які сьогодні перебувають в лавах Територіальної оборони, у складі волонтерських рухів, перебувають закордоном або не мають якісного інтернет-з’єднання. Ректор відповідав і на питання щодо дострокового завершення навчального року для здобувачів випускних курсів, наголошуючи, що на сьогодні немає потреб уживати таких заходів. Сергій Анатолійович розповів, як проходитиме складання окремих освітніх компонентів, зокрема навчально-виробничої практики, захист курсових і дипломних робіт тощо.

Студенти цікавилися й побутовими питаннями. Ішлося про можливості поселення до гуртожитків університету в період воєнного стану, перебування у гуртожитках внутрішньо переміщених осіб та надання їм гуманітарної допомоги.

Сергій Анатолійович наголосив на важливості таких зустрічей зі здобувачами, зауважив, що ситуація, у якій сьогодні перебуває наша держава, вимагає рішучих дій на всіх фронтах, а врахування думки студентів є визначальним чинником у сфері вищої освіти.

Усе буде Україна!

Пресцентр