Разом до перемоги: продовжуємо підтримувати українських воїнів та внутрішьо переміщених осіб

Разом до перемоги: продовжуємо підтримувати українських воїнів та внутрішьо переміщених осіб

Уже майже місяць все українство, об’єднавши зусилля, чинить опір невиправданій російській агресії. Кожен із нас докладає всіх зусиль, щоб звільнити Україну від окупаційних військ, кожен на своєму місці. Викладачі та здобувачі вищої освіти К-ПНУ продовжують підтримувати ЗСУ, місцеву Територіальну оборону, координувати збір коштів на потреби армії, формувати гуманітарні вантажі для жителів міст і сіл, які найбільше потерпають від російської агресії, допомагати внутрішньо переміщеним особам та боротися з ворогом на інформаційному фронті.

До гуртожитків університету продовжують прибувати біженці (сьогодні прихисток отримали понад 270 осіб). Для студентів і викладачів Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля виділено 30 місць у гуртожитках університету, а адміністрація вишу тимчасово розміщена у головному корпусі К-ПНУ. Для забезпечення осіб, які проживають у гуртожитках, відбулася акція збору білизни, рушників, засобів індивідуальної гігієни, продуктів харчування. Науково-педагогічні працівники допомагають облаштовувати кімнати для переселенців. До надання гуманітарної допомоги тимчасово переміщеним особам у Кам’янці-Подільському долучилися й учасники проєктів Еразмус+ та DigEco, які, зокрема, комунікують із волонтерськими центрами та благодійними організаціями закордоном та координують гуманітарні вантажі.

К-ПНУ серед закладів освіти України, які пропонують академічну підтримку студентам, що не мають можливостей відвідувати заняття у своїх вишах. Студенти та викладачі К-ПНУ охоче допоможуть їм в опануванні нових знань і формуванні фахових компетентностей під час вивчення навчальних дисциплін.

Крім того, соціально-психологічна служба К-ПНУ провела комплексний професійно-психологічний відбір кандидатів до лав територіальної оборони м. Кам’янець-Подільського.

Разом переможемо!

Пресцентр