Мирослава Побережна та Дмитро Павліченко діляться досвідом участі у Східній зимовій школі від Варшавського університету (Республіка Польща)

Мирослава Побережна та Дмитро Павліченко діляться досвідом участі у Східній зимовій школі від Варшавського університету (Республіка Польща)

24 березня на платформі Google Meet відбулась зустріч із Мирославою Побережною, студенткою спеціальності 014 Середня освіта (Англійська мова та зарубіжна література), та Дмитром Павліченком, студентом спеціальності 032 Історія та археологія, які з 28 лютого по 14 березня реалізовували свою мобільність як учасники Східної зимової школи, організованої Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету (Республіка Польща).

Мирослава обрала тему свого реферату: «Порівняльні аспекти сучасної фразеології і сленгових виразів в польській та українській мовах» або: “Porównawcze aspekty współczesnej frazeologii i wyrażeń slangowych w języku ukraińskim i polskim“.

Тема реферату Дмитра була: «Впровадження санації в Польщі та її зміст» або «WPROWADZENIE SYSTEMU SANACJI I JEGO TREŚĆ POLITYCZNA».

Мирослава та Дмитро розповіли, що мобільність була запланована офлайн, але через війну, яку розпочала рф, вони не змогли фізично поїхати до Польщі, тому їм дозволили відвідувати заняття онлайн. Спікери звернули увагу на те, що абсолютно всі викладачі, координатори дуже лояльно ставились до студентів і особливо до тих, хто був онлайн, надсилали запрошення на зустрічі кожному, відповідали на всі питання, які виникали в них.

З повагою та вдячністю Мирослава та Дмитро відгукувались про європейських викладачів. Лекції, які вони читали, були надзвичайно пізнавальними та цікавими, а під час практичних занять, коли студенти виголошували свої реферати та обговорювали їх, було цікаво більше дізнатись про історію, літературу та інші соціально-політичні, економічні особливості країн Південної та Східної Європи.

Крім того, протягом двох тижнів в учасників зимової школи була нагода поспілкуватись із запрошеними гостями, що безпосередньо мають відношення до культури, освіти та науки з різних країн Східної Європи. Серед них були: Лауринас Вайчюнас, президент Колегіуму Східної Європи, Єгор Стадний, віцепрезидент з бакалаврських програм Київської школи економіки, Весела Кондакова, заступниця Міністра культури Болгарії тощо.

Під час вручення дипломів викладачі оголосили студентів К-ПНУ, дякували за участь, хоч і онлайн, та надіслали дипломи електронною поштою. Координатори також додали, що якщо найближчим часом Мирослава та Дмитро завітають до Польщі, вони радо віддадуть їм дипломи наживо.

На зустрічі була присутня Наталія Стахнюк, завідувач кафедри слов′янської філології та загального мовознавства, нуковий керівник Мирослави Побережної, яка висловила щиру підтримку учасниками Східної зимової школи та змотивувала студентів, які були присутні на зустрічі, до участі у програмах міжнародної академічної мобільності, адже це дає величезний шанс набути нового досвіду, знань, покращити рівень володіння іноземними мовами та ще більше повірити в себе.

На завершення зустрічі Мирослава та Дмитро закликали студентів бути впевненими в собі та якнайбільше брати участь у програмах міжнародної академічної мобільності.

До нових зустрічей!

Відділ міжнародних зв’язків