Нові можливості для студентів К-ПНУ: співпраця кафедри географії та методики її викладання з Penn Dixie Fossil Park & Nature Reserve

Нові можливості для студентів К-ПНУ: співпраця кафедри географії та методики її викладання з Penn Dixie Fossil Park & Nature Reserve

Важливим здобутком Університету Огієнка є налагодження співпраці з іноземними колегами.

Кафедра географії та методики її викладання (завідувач кафедри, кандидат географічних наук, доцент Ігор Касіяник), особлива увага якої зосереджена на залученні студентів до наукової роботи та інноваційної практичної діяльності за фахом, співпрацює з Penn Dixie Fossil Park & Nature Reserve.

Парк Пенн Діксі є еталоном розвитку палеонтологічного напряму геотуризму в США. Гамбурзьке товариство природознавства (HNHS) сприяє практичному вивченню природничих наук, зокрема геології, астрономії та екології, завдяки функціонуванню Парку викопних копалин і природного заповідника Пенн Діксі, туристичного об’єкта для людей різного віку та походження. Їх досвід і здобутки є неоціненною допомогою для становлення геотуризму в Подільському регіоні та підготовки фахівців у цій сфері.

Міжнародні колеги готові надати спеціалізовану підготовку студентам-географам К-ПНУ у сфері туризму й провести онлайн-навчання. Такий досвід, однозначно, надасть здобувачам вищої освіти природничо-економічного факультету можливість покращити свої професійні компетентності, які допоможуть  їм в подальшій успішній кар’єрі.

Приємним сюрпризом став різдвяний подарунок із головних атрибутів Пенн Діксі, що є стимулом для творчої роботи й адаптації ефективних геотуристичних форматів.

Велика подяка Dr. Phil Stokes, Catherine Konieczny M.S. , Dr. Holly Schreiber та Sydney Mecca.

Ігор Касіяник,
кандидат географічних наук, доцент,
завідувач кафедри географії та методики її викладання