Навчальна практика студентів факультету фізичної культури: нові знання, нові враження

Навчальна практика студентів факультету фізичної культури: нові знання, нові враження

16 грудня на факультеті фізичної культури  відбувся захист «Навчальної практики з боротьби». Здобувачі вищої освіти К-ПНУ, 3 курсу, спеціальності 017 Фізична культура і спорт (Тренер з видів спорту)  поділилися своїми успіхами та  враженнями  від отриманого досвіду.

Факультетський керівник, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, старший викладач Олена Клюс позитивно оцінила організацію практики і зазначила, що дуже важливим є те, що студенти можуть проходити практику, яка є вагомим компонентом у їхній професійній підготовці, очно. Керівник практики факультету фізичної культури подякувала всім керівникам за  ефективну професійну організацію: Михайлу Гусці, кандидату наук з фізичного виховання та спорту, доценту кафедри спорту і спортивних ігор, Василю Мазуру, викладачу кафедри спорту і спортивних ігор.

Василь Йосипович високо оцінив успіхи студентів К-ПНУ та зазначив, що вони мали можливість бути в спортивному залі зі спортсменами-борцями, які тренуються в Кам’янець-Подільському ДЮСШ №2, змогли побачити й долучитись до тренування дітей, навчились складати плани-конспекти тренувальних занять для груп початкової і базової підготовки, плани-конспекти кондиційного тренування з елементами спортивних видів боротьби для осіб різної фізичної підготовленості, статі та віку, вивчили робочі документи тренера, що є необхідним  під час професійної діяльності.

Михайло Богданович відзначив, що практика дала можливість здобувачам вищої освіти ознайомитись з основною роботою тренера, з організаційною і методичною роботою, а результати доводять, що студенти успішно пройшли підготовку.

Також, як завжди,  нам було приємно почути позитивні відгуки студентів:

«Я пройшов навчальну практику з боротьби на базі кафедри спорту і спортивних ігор та навчився складати плани-конспекти для учнів різної фізичної підготовки, використовувати різні засоби й методи проведення тренувань, а також аналізувати свої помилки.

Я ознайомився з різними видами боротьби: дзюдо, самбо, греко-римська та вільна боротьба тощо; виконував різні індивідуальні завдання, обговорював результати з викладачем. Було досить цікаво проходити практику, адже вона дала змогу закріпити всі набуті знання, виробити організаторські здібності, самовдосконалитись  і  переконатись у правильності вибору професії. Вдячний за можливість проходити навчальну практику в спеціалізованому спортивному залі одноборств, який забезпечений матеріально-технічною базою. Отже, хочу подякувати всім викладачам, організаторам та керівникам цієї практики за змогу навчатись у досить не простий час» (Дмитро Білянський, студент групи FKS1-B20).

«Хочу подякувати керівникам за можливість бути на практиці в спеціально-обладнаному залі. Я переконалася в тому, що вибрала правильну професію. У мене була можливість отримати глибокі практичні знання, які зміцнюють теоретичну базу, отриману під час навчання в університеті» (Руслана Лівінець, студентка 3 курсу групи FKS1-B20).

«Практика пройшла успішно. Я дізналася багато нової інформації, ознайомилася з основною професійною  діяльністю та попрацювала із документацією. Набуті вміння й навички допоможуть мені  в  подальшій професійній  діяльності. Я зрозуміла, що йду вірним шляхом!» (Каріна Стрельбіцька, студентка 3 курсу, групи FKS1-B20).

Радіємо успіхам наших  здобувачів вищої освіти і бажаємо  їм подальших професійних звершень!

Олена Клюс,
кандидат наук з фізичного виховання та спорту,
старший викладач