«Візії через віки»: урочисте відкриття виставки дипломних робіт студентів К-ПНУ

«Візії через віки»: урочисте відкриття виставки дипломних робіт студентів К-ПНУ

Кафедра образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва К-ПНУ зробила впевнений мистецький крок у новий 2023 рік разом із шедеврами старих майстрів живопису.

04 січня в Галереї мистецтв Кам’янець-Подільського державного музею-заповідника відбулося урочисте відкриття запланованої виставки студентських робіт під назвою «Візії через віки». На виставці були представлені випускні дипломні роботи здобувачів вищої освіти кафедри ОДПМ та РТМ останніх років у вигляді копій з полотен відомих майстрів західноєвропейського живопису минулих часів – Рубенса, Караваджо, Стена, Мурільйо, Ван Дейка тощо.

Живописні полотна представлені в жанрах портрету, натюрморту, пейзажу та сюжетно-тематичної композиції і репрезентують стилі образотворчого мистецтва від часів ренесансу до імпресіонізму. Пишнота барокових форм і кольорів, чистота та піднесеність релігійних образів, витонченість й інтелект прерафаелітів – шедеври  давно минулих століть у майстерному виконанні сучасних студентів Університету Огієнка під дбайливим керівництвом викладачів.

Синергія спілкування – діалог віків, діалог поколінь, діалог митців! Досліджуючи та відтворюючи вершини західноєвропейського мистецького спадку, насолоджуємося неперевершеною естетикою  великого мистецтва і  стверджуємся в думці, що сучасна Україна з її автентичною культурою багатьох поколінь – невід’ємна частина історичного європейського культурного простору та євроінтеграційних процесів!

Виставка триватиме до кінця лютого, усі охочі можуть відвідати її за адресою Старе місто, вул. П’ятницька 11.

Наталія Мендерецька,
асистент кафедри образотворчого і
декоративно-прикладного мистецтва
та реставрації творів мистецтва