«Hans im Glück»: семінар професора Rolf Füllmann у межах проєкту DAAD «Ukraine digital»

«Hans im Glück»: семінар професора Rolf Füllmann у межах проєкту DAAD «Ukraine digital»

У січні 2023 року кафедра німецької мови продовжує проведення циклу семінарів від професорів Кельнського університету (Німеччина) у межах проєкту DAAD «Ukraine digital». Його мета – підтримка українського студентства європейськими університетами під час війни.

Проєкт реалізовується в партнерстві з Гіссенським Університетом Юстуса-Лібіга (Justus-Liebig-Universität Giessen) та Кельнським Університетом (Universität zu Köln). Студенти, які взяли участь у конкурсному відборі і виграли, отримали можливість відвідувати лекції та семінари від цих ЗВО. Від К-ПНУ конкурс виграло 10 осіб.

Цього разу аналізували казку братів Грімм «Hans im Glück» (семінар професора Rolf Füllmann). Ґрунтовний виклад матеріалу неабияк зацікавив усіх присутніх.

Своїми враженнями поділилася Вікторія Предиткевич, магістрантка факультету іноземної філології, І курсу, спеціальності 014.022 Середня освіта (Німецька мова і зарубіжна література):

«Я виграла конкурс та слухала семінари від Кельнського Університету, адже саме тут орієнтація була на аспект методики навчання іноземних мов та літературу. Із професором Фюльманом ми опрацьовували матеріали пов’язані з казками братів Грімм та Іваном Франком. Окрім ознайомлення з самими творами, ми провели компаративний аналіз фабул, проаналізували яким чином можна використати ці матеріали на уроках німецької мови та ін.»

Кафедра німецької мови