Майстерклас для дітей у межах співпраці Університету Огієнка з благодійною організацією «Благодійний фонд “SOS Штаб Громадянської Оборони”»

Майстерклас для дітей у межах співпраці Університету Огієнка з благодійною організацією «Благодійний фонд “SOS Штаб Громадянської Оборони”»

14 січня 2023 року в Гала Готелі відбулася дружня зустріч із дітьми з областей, де ведуться бойові дії, у межах підписаного Меморандуму про співпрацю між благодійною організацією «Благодійний фонд ” SOS Штаб Громадянської Оборони”» та К-ПНУ.

За підтримки колективу кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання старший лаборант Валентина Чорпіта провела майстерклас із розпису імбирних пряників для розвитку дрібної моторики дітей.

Цікава розповідь про позитивний вплив меду, прянощів, що здавна використовуються на теренах нашої країни, традиції, дотримання санітарно-гігієнічних правил в оселях українців розширили кругозір школярів та викликали жваву дискусію.

У заході взяли участь близько 40 учнів, віком від 10 до 16 років, які із захопленням слухали про історію виникнення і  різноманітні назви медового пряника, його поширення у Європі та Київській Русі, про користь і шкоду вживання такого печива, його класичний рецепт.

Під час зустрічі процес розпису імбирних пряників у формі будиночка забезпечив  психологічний комфорт учасникам заходу та сприяв дружній співпраці.

Кафедра фізичної реабілітації
та медико-біологічних основ фізичного виховання