Мрії здійснюються, якщо наполегливо до них йти: студентка К-ПНУ стала тренеркою ГО «Ла Страда України»

Мрії здійснюються, якщо наполегливо до них йти: студентка К-ПНУ стала тренеркою ГО «Ла Страда України»

«Ла Страда України» –  це громадська правозахисна організація, яка працює для забезпечення ґендерної рівності, миробудування, запобігання ґендерно зумовленому насильству , зокрема, домашньому насильству, протидії торгівлі людьми та забезпечення прав дітей; сприяє впровадженню стандартів прав людини в усіх сферах життя суспільства і держави.

Здобувачка другого (магістерського) рівня вищої освіти 1 року навчання,  спеціальності «Соціальне забезпечення» Діана Тетеря стала тренеркою  ГО «Ла Страда України» та поділилася своїми враженнями:

«Не так давно, здійснилася моя маленька мрія –  я стала тренеркою ГО «Ла Страда України».

Моє перше знайомство відбулося з представницею цієї організації – Веронікою Андрєєнковою, ще у 2021 році на літній школі для молодих фахівців/фахівчинь “Надання соціальних послуг та психологічної допомоги дітям, які постраждали від домашнього насильства”, організованої Координатором ОБСЄ в Україні та Міністерством соціальної політики України.

Як зараз пам’ятаю, з яким захопленням я слухала всю теоретичну частину та запам’ятала все відповідне законодавство з першого разу.

За своє не досить довге, але наповнене життя, лише дві людини так цікаво розповідали законодавчу частину нашої роботи (хочу наголосити, що це є основа) це викладач нашої кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи – кандидат історичних наук, доцент Сербалюк Юрій Володимирович та медіаторка департаменту Ла Страда – Україна – Андрєєнкова Вероніка. Насправді – це талант з такою легкістю подавати надскладний матеріал. Ви – дійсно круті!

І десь на третій день , я зловила себе на думці:” Було б круто теж бути тренеркою та ділитися знаннями з іншими”.

І от не за помахом чарівної палички, через рік я зустрічаю пані Вероніку, і дізнаюся, що є можливість пройти навчання та стати тренеркою ЛА СТРАДИ. І я відчула магію цього світу, бо “з’явилася в потрібний момент у потрібному місці”.

Саме так життя відповідатиме Вам, якщо ви прислухаєтеся до свого серця. Довіритесь Світові.

Думаю, що на цьому поки все, ще більше цікавого ви зможете дізнатися на заходах, які я проводитиму зовсім скоро у Центрі надання соціальної підтримки.

І на завершення, хочу подякувати кожному хто був зі мною на цьому, цікавому не завжди простому відрізку життя. Особливо дякую, моєму куратору групи Гевчук Наталії Сергіївні (кандидату педагогічних наук, доценту кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи). Саме вона колись поділилась зі мною дописом та надихнула на це навчання. А таокж усім викладачам моєї улюбленої кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, адже ви своєю щоденною працею робите дещо більше, аніж просто навчаєте.

Ви змушуєте вірити в диво!

ДЯКУЮ!»

Діана Тетеря,
здобувачка другого (магістерського) рівня вищої освіти 1 року навчання,
спеціальності «Соціальне забезпечення»