Університет Огієнка відкриває нову освітньо-професійну програму Соціально-психологічна реабілітація першого (бакалаврського) рівня вищої освіти

Університет Огієнка відкриває нову освітньо-професійну програму Соціально-психологічна реабілітація першого (бакалаврського) рівня вищої освіти

Дорогі абітурієнти 2023!

Ситуація, яка склалася в нашій державі, диктує нам нові вимоги часу. Університет Огієнка завжди намагається реагувати на актуальні запити ринку праці.

Саме тому, ми відкриваємо на базі кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи нову освітньо-професійну програму першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Соціально-психологічна реабілітація (231 Соціальна робота галузі знань 23 Соціальна робота).

Варто зазначити, що на ринку освітніх послуг Хмельницької області жоден ЗВО не здійснює фахову підготовку першого (бакалаврського) рівня вищої освіти галузі знань 23 Соціальна робота за спеціальністю 231 Соціальна робота за освітньо-професійною програмою «Соціально-психологічна реабілітація». В Україні лише деякі ЗВО за такою освітньою програмою здійснюють підготовку здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти. Ми перші, хто готовий до реалізації освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти «Соціально-психологічна реабілітація» за спеціальністю 231 Соціальна робота галузі знань 23 Соціальна робота.

Фахівець, який здобуде освіту за цією програмою, стане висококваліфікованим спеціалістом, який здійснюватиме соціально-психологічну реабілітацію вразливих категорій населення: осіб з інвалідністю; людей, які мають алко, нарко, ігрову та інші залежності; з особами похилого віку; військовослужбовців та членів їх сімей; внутрішньо переміщених осіб; бездоглядних та безпритульних дітей; протидіяти різним видам насилля тощо.

Посади, на яких може працювати фахівець за цією спеціальністю: фахівець відділення соціальної, психологічної та педагогічної діагностики і реабілітації; коуч-тренер; соціальний працівник; фахівець-організатор соціально-побутового обслуговування; фахівець (з допомоги неблагополучним родинам, грошової допомоги і дітям і т.ін.); фахівець із соціальної роботи; фахівець із соціальної допомоги вдома; асистент вихователя соціального по роботі з дітьми з інвалідністю; інспектор з соціальної роботи; асистент вихователя виправно-трудового закладу; соціальний працівник (допоміжний персонал); наглядач у громадському центрі; фахівець із вирішення конфліктів (побутова сфера); завідувач відділення (соціальні послуги); вихователь-методист (у закладах, установи соціального захисту дітей).

Отримавши диплом бакалавра з соціальної роботи за спеціалізацією соціально-психологічна реабілітація Ви зможете працювати у таких закладах:

  • Центрах соціально-психологічної реабілітації дітей;
  • Центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;
  • Службах у справах дітей;
  • Територіальних центрах соціального обслуговування (надання соціальних послуг);
  • Соціальних центрах матері і дитини;
  • Спеціалізованих службах первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі;
  • Центрах медико-соціальної реабілітації;
  • Клініках дружніх до молоді;
  • У закладах освіти;
  • Центрах соціально-психологічної допомоги та інших державних і громадських установах соціально-психологічної реабілітації та соціального захисту, соціальних службах, організаціях, фондах, медичних та освітніх закладах, що надають соціальні послуги тощо;

У Кам’янці-Подільському заявлено про плани створення у найближчий час Центру медико-соціальної реабілітації для військовослужбовців, містян та внутрішньо переміщених осіб.

Ви отримаєте можливість взаємодіяти з реальними ситуаціями через практичні тренінги та стажування. Наша програма навчання забезпечить вам практичні навички у проведенні оцінок потреб, розробці імплементації індивідуальних планів реабілітації та здійсненні підтримки у сфері соціально-психологічної реабілітації. Наші викладачі -це досвідчені професіонали зі значним стажем у соціальній та психологічній роботі, які використовують активні та інноваційні форми навчання, а саме: тренінги, дискусії, конференції, семінари, вебінари, створення та реалізація соціальних проєктів, ділові, рольові та імітаційні ігри. Виходьте зі своїми знаннями та навичками і станьте справжнім агентом змін у житті людей. Професія бакалавра з соціальної роботи, спеціалізації соціально-психологічна реабілітація відкриє перед вами безліч можливостей у різних сферах.

Обери свою майбутню професію серцем! Стань частинкою чудової огієнківської родини!

Ректорат К-ПНУ